Dakar-rali: Gyenes Emánuel az 50. helyen zárta a második szakaszt

A botswanai Ross Branch (KTM) nyerte az idén Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali második etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel az 50. helyen végzett.

Branch pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta a Dakaron, a botswanai versenyző 3 óra 39 perc 10 másodperces idővel teljesítette az Al Wajh és Neom közötti, 367 km-es mért távot. Másodikként a brit Sam Sunderland (KTM, 1 perc 24 másodperc hátrány) futott be, a harmadikon helyen pedig a chilei Pablo Quintanilla (Husqvarna, 2 perc 2 másodperc hátrány) végzett. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 49. helyen ért célba, 1 órával, 9 perccel és 15 másodperccel a győztes után.

Összetettben Sam Sunderland vezet, a második helyen Pablo Quintanilla (1 perc 18 másodperc hátrány), a harmadikon az argentin Kevin Benavides (Honda, 1 perc 32 másodperc hátrány) áll. Gyenes összetettben az 50. pozíciót foglalja el.

Kedden a Szaúd-Arábia északi részén fekvő Neom körüli szakasz vár a versenyzőkre, ennek hossza 489 km.

A Dakar-rali tíz év után költözött Dél-Amerikából Szaúd-Arábiába. A következő öt évben a közel-keleti ország rendezheti a világ leghíresebb tereprali-viadalát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?