Dakar-rali: Gyenes Emánuel az ötödik szakaszt is a 33. helyen zárta

Az argentin Kevin Benavides (Honda) nyerte csütörtökön a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali ötödik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 33. helyen végzett.

A Rijád és Al Qaisumah közötti 662 kilométeres táv 456 kilométeres mért szakaszát 5 óra 9 perc 50 másodperces idővel nyerte az argentin versenyző annak ellenére, hogy bukott és eltörte az orrcsontját. 1 perccel maradt le tőle a második helyen befutó chilei Cornejo Florimo (Honda), a harmadik helyen pedig az ausztrál Toby Price (KTM) végzett, 1 perc 20 másodperces hátránnyal. Összetettben Benavides átvette a vezetést a francia Xavier de Soultraittől (Husqvarna), aki a csütörtöki etapban hatodikként ért célba, és 2 perc 31 másodperccel lemaradt. A harmadik helyre Cornejo jött fel, 3 perc 42 másodperces hátránnyal.

Fotó: Facebook/Emanuel GyenesA szatmárnémeti Gyenes Emánuel (KTM), akárcsak szerdán, a 33. helyen ért célba, 55 perccel és 47 másodperccel a győztes után. Összetettben a 33. helyen áll, 03:09:34 órás lemaradással. Gyenes a negyedik helyen áll a szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában, 28:59 hátránnyal az éllovas Maurizio Gerinihez (Olaszország) képest, Arunas Gelazninkas (Litvánia) és Roman Krejcit (Csehország) mögött. A Maraton kategóriában a harmadik a szatmárnémeti versenyző Tosha Schareina (Spanyolország) és Roman Krejci mögött.

Pénteken az Al Qaisumah és Ha'il közötti 618 kilométeres táv vár a mezőnyre, ebből 448 kilométer a mért szakasz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?