Dakar-rali: Gyenes a 33. helyen zárta a negyedik szakaszt

A spanyol Joan Barreda Bort (Honda) nyerte szerdán a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali negyedik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 33. helyen végzett.Fotó: Facebook

A Wadi Ad-Dawasir és Rijád közötti 813 km-es táv 337 km-es mért szakaszát 2 óra 46 perc 50 másodperces idővel teljesítette a spanyol versenyző. 5 perc 57 másodperccel maradt le tőle a második helyen befutó amerikai Ross Branch (Yamaha), a harmadik helyen pedig az ausztrál Daniel Sanders (KTM) végzett, 6 perc 9 másodperces hátránnyal. Összetettben a francia Xavier de Soultrait (Husqvarna) vezet, aki a szerdai etapban ötödikként ért célba. Őt Barreda Bort (15 másodperces hátrány) és az argentin Kevin Benavides (Honda, 3:24 perc hátrány) követi.

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel (KTM) legjobb helyezését érte el az idei versenyen, a 33. helyen ért célba, 30 perccel és 56 másodperccel a győztes után. Összetettben a 34. helyen áll, 02:19:11 órás lemaradással. Gyenes a harmadik helyen áll a szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában, szerdán 6 percre megközelítette az éllovas Roman Krejcit (Csehország), a második helyet Arunas Gelazninkas (Litvánia) foglalja el (1:54 hátránnyal).

A Maraton kategóriában ugyancsak a harmadik a szatmárnémeti versenyző Tosha Schareina (Spanyolország) és Roman Krejci mögött, Gyenes hátránya 9:10 perc.

Csütörtökön a Rijad és Al Qaisumah közötti 662 kilométeres táv vár a versenyzőkre, ebből 456 kilométer a mért szakasz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?