Idei legjobb helyezését érte el Gyenes Emánuel a motorosok között

A chilei Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda) nyerte hétfőn a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali nyolcadik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 22. helyen végzett.

A Sakaka és Neom közötti 709 kilométeres táv 375 kilométeres gyorsasági szakaszát 3 óra 8 perc 40 másodperces idővel nyerte a chilei versenyző. 1 perc 5 másodperccel maradt le tőle a második helyen befutó ausztrál Toby Price (KTM), a harmadik helyen pedig az amerikai Ricky Brabec (KTM) végzett, 2 perc 50 másodperces hátránnyal.

Összetettben a chilei Jose Cornejo (Honda) tartja vezető helyét, de mindössze 66 másodperces hátránnyal következik utána az ausztrál Toby Price (KTM), az ideiglenes dobogó harmadik helyén a brit Sam Sunderland (KTM) áll 5:57 perces hátránnyal.

Gyenes Emánuel (KTM) idei legjobb eredményével a 22. helyen ért célba, 30 perccel és 38 másodperccel a győztes után. Gyenes megnyerte a Malle Moto kategóriát és második volt a Maratonban.

Gyenes a harmadik helyen áll a szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában, 59:19 perc hátránnyal az éllovas olasz Maurizio Gerinihez képest, akit a litván Arunas Gelazninkas követ 32 másodperces lemaradással. A Maraton kategóriában a második helyen áll a szatmárnémeti motoros, 3:22:53 órával a spanyol Tosha Schareina (KTM) mögött. Összetettben a szatmárnémeti versenyző a 30. helyen áll, 05:37:08 órás lemaradással.Fotó: Gyenes Emánuel hivatalos Facebook-oldala

Kedden Neom körül, egy 579 kilométeres hurokban folytatódik a verseny, ebből 465 kilométer a mért szakasz.

Szalayék befejezték

Az autósok között az egyetlen román páros, a Claudiu Barbu–Marius Lupu duó hétfőn műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni, viszont kedden már starthoz állhatnak, viszont ezek után esélyük sin javítani a helyezésükön. A Transcarpatic Rally Team összesítésben jelenleg 47. az SSV és a 40. helyen áll a kisautók kategóriájában.

Nem tudja folytatni a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralit a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros. A magyar duó a csütörtöki bukás után elindult a pénteki szakaszon, de az Opel Dakar Team Facebook-oldala szerint tíz kilométerrel a start után megszűnt az autóban a négykerékhajtás, ezért visszafordult a kiindulási ponthoz.

Szalayiék kétkerékhajtással nem tudták volna teljesíteni a gyorsaságit, ezért az aszfaltos úton mentek át Háilba, a szombati pihenőnap helyszínére. Elvben folytathatták volna a versenyt, ha erre a napra felhasználják az úgynevezett jokert, de a továbbiakban eredményük már csak a napi értékelésbe számított volna bele, az összetettbe nem. Az Opel Dakar Team kettőse végül úgy döntött, hogy tartalékalkatrészek hiányában nem folytatja a versenyt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?