Dakar-rali: Gyenes Emánuel a 35. helyen zárta a hetedik szakaszt

Az amerikai Ricky Brabec (Honda) nyerte vasárnap a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali hetedik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 35. helyen végzett.

A Ha'il és Sakaka közötti 737 kilométeres táv 453 kilométeres mért szakaszát 4 óra 37 perc 44 másodperces idővel nyerte az amerikai versenyző. 2 perc 7 másodperccel maradt le tőle a második helyen befutó chilei Jose Ignacio Cornejo (Honda), a harmadik helyen pedig az amerikai Skyler Howes (KTM) végzett, 2 perc 19 másodperces hátránnyal.Fotó: Facebook/Emanuel Gyenes

Összetettben most ismét a chilei Jose Ignacio Cornejo (Honda) vezet, de mindössze egy másodperces hátránnyal következik az ausztrál Toby Price (KTM), az ideiglenes dobogó harmadik helyén a brit Sam Sunderland áll 2:11 perces hátránnyal.

Gyenes Emánuel (KTM) a 35. helyen ért célba, 55 perccel és 7 másodperccel a győztes után. Összetettben a szatmárnémeti versenyző a 32. helyen áll, 05:06:30 órás lemaradással. Gyenes a harmadik helyen áll a szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában, 1:06:03 óra hátránnyal az éllovas olasz Maurizio Gerinihez képest, akit a litván Arunas Gelazninkas követ. A Maraton kategóriában a második helyen áll a szatmárnémeti motoros, 2:06:29 órával a spanyol Tosha Schareina mögött.

A verseny hétfőn folytatódik a Sakaka és Neom közötti 709 kilométeres távval, ebből 375 kilométer a mért szakasz.

Kapcsolódók

Kimaradt?