Dakar-rali: Gyenes a 32. helyen zárta a tizedik szakaszt

Az amerikai Ricky Brabec (Honda) nyerte szerdán a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali tizedik etapját a motorosok mezőnyében. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 32. helyen végzett.

Ricky Brabec 3 óra 12 perc 33 másodperces időt futott a Neom és Al Ula közötti, 342 kilométeres szakaszon. Őt a spanyol Joan Barreda Bort (Honda) és az argentin Kevin Benavides (Honda) követte 3:15, illetve 5:11 perces hátránnyal. A chilei José Ignacio Cornejo Florimo az etap 252. kilométerénél bukott, így csak a 11. helyen ért célba, 17:42 perccel maradva le a győztestől. Összetettben ugyan Kevin Benavides után a második helyen állna, a szerdai balesetet követő orvosi vizsgálat után azonban bejelentette, hogy feladja a versenyt. Így most az összetett táblázat második helyét Ricky Brabec foglalja el, a harmadik helyen pedig a brit Sam Sunderland (KTM) áll.Fotó: Facebook/Gyenes Emánuel

Gyenes Emánuel a 32. helyen zárta a tizedik etapot, 1:04:02 órás hátránnyal. Összetettben a 26. helyen áll, 7:23:52 órás hátránnyal, a szervizcsapat nélkül induló pilóták (Malle Moto) kategóriájában pedig a második, itt 01:02:21 órás hátránya van az első helyen álló litván Arunas Gelazninkashoz képest, akit vélhetően már nem tud beérni. A Maraton kategóriában szintén a második pozíciót foglalja el a szatmárnémeti versenyző, Tosha Schareina (Spanyolország) mögött.

Csütörtökön kerül sor a tizenegyedik (utolsó előtti) etapra, az Al Ula és Yanbu közötti 557 km-es távból 511 km-t tesz ki a mért szakasz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?