7Days Európa Kupa: fájó vereséget szenvedett a Kolozsvári U-BT

Két pontos vereséget (75-77) szenvedett kedd este a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda 7Days Európa Kupa csoportkörének 13. fordulójában a litván Lietkabelis Panevezys ellen.

Egyre növekvő győzelmi kényszerrel lép pályára a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda 7Days Európa Kupában, az Egyetemisták a kiesést jelentő 9. pozíciót foglalják el az A-csoportban, ezért különösen fontos volt, hogy kedd este a litván Lietkabelis Panevezys ellen győztesen hagyják el a pályát.

Fotó: Facebook/Lietkabelis PanezevysA Szamos-parti BT Arénában 7067 néző – között egy közel száz fős litván tábor – teremtett remek hangulatot. A mérkőzés első pontját az U-BT szerezte Andrija Stipanovic révén, de a Lietkabelis Orelik és Murauskas kosaraival átvette a vezetést. 5-8-as állásnál a hazaiak elkapták a fonalat és egy 9-0-s rohammal megfordították az eredményt (14-8). Litván időkérés után ismét elkezdtek pontokat szerezni a vendégek is, így az első negyed 19-19-es állásnál ért véget.

A második játékrész a nagy formában levő Nemanja Gordics pontjaival indult, aki betörésből és távolról is megzörgette a Lietkabelis hálóját. Nikola Popovics látványos zsákolására Leonardo Meindl féltávoli tempója és Emanuel Cățe közeli kosara volt a válasz, így 28-21-nél a litván stáb ismét időt kért. A tanácskozás meghozta eredményét, a Lietkabelis lassan, de biztosan felzárkózott, majd az utolsó másodpercekben Kullamae triplájával a vezetést is átvette 39-41)

A második félidő elején egy-egy hárompontos esett mindkét oldalon, majd Kullamae gyors akciójával a litvánok négy pontra növelték előnyüket. Gordics kosarai tartották sakkban a vendégeket ebben a periódusban, de aztán 50-51-nél „elszakadt a fonal”. Peno triplája után Stipanovic mindkét büntetőjét kihagyta, majd Lipkevicius egy újabb gyors kosarával a litvánok elhúztak (50-59). A harmadik negyed utolsó kosarát a vendégek legponterősebb játékosa Giedrius Orelik szerezte, triplájával tíz pontra nőtt az U-BT hátránya (54-64).

Az utolsó játékrészben a litvánok gyorsan összeszedtek négy faultot, de ez – mint utóbb megtudtuk – nem áldás, hanem átok volt az U-BT számára. Elkezdett összeállni az U-Bt védekezése, így folyamatosan csökkent a vendégek előnye, viszont a büntetővonalról a legbiztosabb kezű Patrick Richardnak se ment. A kolozsváriak csapatkapitánya egymaga 5 büntetőt hagyott ki, ennyit egy egész szezon alatt szokott.

65-74-es állásnál úgy tűnt, hogy elúszott a mérkőzés, de aztán Meindl gyors öt pontját követően ismét felcsillant a remény. 32 másodperccel a vége előtt Guzman szabaddobásával már csak egy pont volt az U-BT hátránya, de az utolsó kosarat Kullamae szerezte a büntetővonalról; a Lietkabelis pedig 75-77-re nyert.

Vereségével a Kolozsvári U-BT „bebetonozta” 9. helyét az A-csoport tabelláján, Mihai Silvășan tanítványai 4 győzelem mellett 9-szer kikaptak. Az utolsó, még továbbjutást jelentő 8. helyen épp a kedden Kolozsváron nyertes Lietkabelis Panezevys áll 6/7-es mutatóval. Az U-BT jövő héten az olasz Brescia otthonába látogat.

Férfi kosárlabda 7Days Európa Kupa, 13. forduló

  • Kolozsvári U-BT – Lietkabelis Panezevys 75-77

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?