Vadi új autóikba pattantak az éremszerző olimpikonok

A riói olimpia román küldöttségének éremszerzői csütörtökön átvehették Bukarestben a kiemelkedő eredményekért járó gépkocsikat – számolt be honlapján a Gazeta Sporturilor.

Az aranyérmes vívókat, az evezős csapat tagjait, valamint Albert Szaritovot, a honosított csecsen birkózót egyaránt Renault típusú járművel díjazta a Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR). A brazíliai csúcseseményen szintén éremszerző Horia Tecău és Florin Mergea teniszpáros nem jelent meg a COSR székelyhelye előtt tartott eseményen.

Mint ismert, a Romániát képviselő sportolók az 1952-es helsinki játékok óta nem szereztek ilyen kevés érmet a nyári olimpiákon. Eredetileg a küldöttségnek öt dobogós helyezése volt, de időközben a súlyemelő Gabriel Sîncraian eredményét doppingvétség miatt eltörölte a sportágat irányító nemzetközi szövetség. Kevéssel a rió olimpia után Alin Petrache, a COSR vezetője lemondott posztjáról.

A román olimpiai bizottság korábban jelezte, hogy a Rióban aranyérmes sportolókat 70 ezer euróval jutalmazzák, az ezüstérmesek 56 ezer, míg a bronzérmesek 42 ezer eurót kapnak fejenként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?