US Open: megizzasztotta, de nem tudta legyőzni a világelsőt Halep

Tisztességesen helytállt a mérkőzésen, de nem tudta legyőzni Serena Williamsot az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében Simona Halep.

Két izgalmas negyeddöntőt láthattak az Arthur Ashe aréna nézői az amerikai nyílt teniszbajnokság második hetének szerdai versenynapján. Az elsőn a 2014-es döntős Nisikori Kei öt játszmában (1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5) győzte le a 2012-es bajnok Andy Murrayt. Az első szettben a kétszeres aranyérmes olimpiai bajnok brit nem sok esélyt adott japán ellenfelének, 35 perc után szettelőnybe került.

A második játszmában 3:3-nál eleredt az eső, negyed órát szünetelt a meccs, ami látszólag Murrayt billentette ki jobban a játékból, hiszen Nisikori 5:4-nél elvette Murray szervagémjét, ezzel kiegyenlített a szettekben.

A harmadik szettben Murray háromszor tudott brékelni, Nisikori csak kétszer, így 48 perc alatt a brit 2-1-re vezetett a szettekben. A döntő játszmát Nisikori egy sima, 6:1-re végződő szettel biztosította be.

Az ötödik játszmában a japán teniszező kétszer is brékelőnybe került, ám a brit mindkétszer kiegyenlített. Nisikori 4:5-nél a meccsben maradásért szervált, amit könnyedén megoldott, majd 5:5-nél ismét elvette Murray szervagémjét. A 3 óra 57 perces mérkőzésen Nisikori Kei 48, Andy Murray 29 nyerőt ütött. A japán ellenfele karrierje második Grand Slam-elődöntőjében a svájci Stan Wawrinka lesz.

A Nisikori-Murray ötszettes mérkőzését a világleső Serena Williams és az ötödik kiemelt Simona Halep összecsapása követte. Az idei tornán rekordokat döntögető amerikai három szettes csatában győzte le a román lányt, így sorozatban hatodik éve jut a legjobb négy közé New Yorkban.

A női egyes verseny utolsó negyeddöntőjét Serena Williams nagyon magabiztosan kezdte, gyorsan 3:0-s előnybe került, és kicsivel több mint egy fél óra alatt 6:2-re hozta az első szettet. A második játszmában a román lány látványosan emelte játéka színvonalát, összesen 12 brékpontot mentett, és ötödik próbálkozásra sikerült kiharcolnia a döntő szettet.

A harmadik játszmát Halep kezdte jobban, de az első játékban kiharcolt mindkét bréklabdát mentette az amerikai, aki utána hamar elvette a román adogatását, és 4:1-re elhúzott, majd jól működő szervájának köszönhetően 134 perc alatt bebiztosította helyét a legjobb négy közé. Serena Williams mérkőzésmérlege 18 ász, 50 nyerő ütés és 43 kikényszerítetlen hiba, Halep egyetlen ászt, 20 nyerőt és 17 kikényszerítetlen hibát ütött.

A mérkőzés után Williams azt nyilatkozta, örül, hogy ilyen kemény teszt volt a negyeddöntő, Halep pedig bár szomorú a kiesés miatt, de összességében elégedett volt teljesítményével.

Serena Williams elődöntős ellenfele a tízedik kiemelt cseh, Karolíná Plísková, aki a szerdai versenynap első negyeddöntőjében két sima játszmában (6:2, 6:2) győzte le a 18 éves horvát Ana Konjuhot.

A férfi verseny utolsó negyeddöntője helyi idő szerint csütörtök hajnalban fejeződött be a Stan Wawrinka győzelmével. A kétszeres Grand Slam-győztes svájci a riói olimpia ezüstérmes bajnokát és a közönségkedvenc Juan Martín del Potrót verte négy szettben. Wawrinka a negyedik szettben 5:2-nél a mérkőzésért szervált, amikor a new york-i rajongók állva tapsolva biztatták az argentin ellenfelét, de del Potro látszólag fizikailag elfáradva nem tudott már fordítani az álláson. 

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Nisikori (japán, 6.)–Murray (brit, 2.) 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5
  • Wawrinka (svájci, 3.)–Del Potro (argentin) 7:6 (5), 4:6, 6:3, 6:2

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Ka. Plísková (cseh, 10.)–Konjuh (horvát) 6:2, 6:2
  • S. Williams (amerikai, 1.)–Halep (román, 5.) 6:2, 4:6 6:3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?