US Open: Halep nagy csatában legyőzte Babost

Simona Halep nagy csatában, 2 óra 7 perces mérkőzésen három játszmában legyőzte az 31. helyen kiemelt Babos Tímeát az amerikai nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában.

Az Arthur Ashe Stadionban a világranglista ötödik helyén álló román lány ellenállhatatlanul kezdett, Babos még labdamenetet is csak elvétve nyert, így pillanatok alatt 4:0-át mutatott az eredményjelző. A magyar teniszezőnek a játszma közepén volt egy rövid fellángolása, de ez is csak egyetlen játék megnyeréséhez volt elég, és mindössze 23 perc alatt véget is ért az első szett.

A második szettet Halep több rontással kezdte, Babos ezt kihasználva 1:1-nél elvette riválisa adogatását, azonban egy maratoni hosszúságú játékban előnyét nem tudta megtartani. A világranglistán 34. magyar játékos nem tört össze, hosszú labdamenetekre kényszerítette Halepet, újra brékelt, és 4:2-re elhúzott. Halep mintha összezuhant volna, Babos pedig ezt kihasználva, erőtől duzzadó játékkal, ásszal lezárva a szettet egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik szettben - amely az első volt Halepnek a mostani US Openen - az első játékban Halep 40-15-re elhúzott, Babos innen tudott fordítani és rögtön brékkel kezdeni. A következő játékban két bréklabdát is hárított a magyar, és innen került előnybe (2:0). Ezt követően mindketten aránylag simán hozták saját adogatásukat, majd Halep egy rendkívül hosszú, 24(!) ütéses játék utolsó pontjával 3:3-ra egyenlített.

Halep a folytatásban nyögvenyelősen került előnybe, majd jött Babos, aki előbb maga számára tette nehézzé a játékot, végül három bréklabdát is hárítva - közte négy zseniális fonákkal - egyenlített (4:4). Babos a következő játékban két bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel, így a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia. Pillanatok alatt 40-15-re elhúzott, ám Halep visszajött és meccslabdához jutott, Babos pedig kettős hibával "zárta le" az összecsapást.

A román teniszező a legjobb nyolc közé jutásért a spanyol Suárez Navarróval mérkőzik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?