US Open: a legjobb nyolc között Simona Halep

Feszes ritmusú, magas színvonalú mérkőzésen, két szettben legyőzte Simona Halep a spanyol Carla-Suárez Navarrót az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői versenynapján, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Az ötödik kiemelt román lány az első szettben már 4:0-ra vezetett, amikor a WTA világranglista tizenkettedik helyezettje hozni tudta az adogatását. Carla-Suárez Navarro utána brékelni is tudott, de Simona Halepet ez nem ijesztette meg, magabiztosan nyerte az utolsó két gémet, és 6:2-vel zárta a játszmát.

A második szett az elsőnél kiegyensúlyozottabban kezdődött, majd a 3:3-as állás után Halep gyorsítani tudott, agresszívebben ütött, és 5:3-ig küzdötte fel magát. Ekkor Navarro adogatása következett, aki kikérezett a bírótól a mosdóba. A vécészünet jól fogott a spanyolnak, és érezhetően kibillentette ritmusából a román lányt, aki a következő két gémet elveszítette.

Halep játékának tán egyik idei újdonsága, hogy továbbra is látványosan idegeskedik (földhöz csapkodja az ütőjét) ugyan az elrontott pontok miatt, de dühkitörései után – a korábbiaktól eltérően – koncentrálóképessége és teljesítménye is nő. Ez történt a Babos Tímea elleni mérkőzésen, és a spanyol ellenfele elleni küzdelemben is. A román lány az 5:5-ös állás után brékelt, majd magabiztosan nyerte az adogatását, és 7:5-re zárta a szettet.

Simona Halep ellenfele a negyeddöntőben a Serena Williams – Jaroszlav Svedova mérkőzés győztese lesz. A román lány tavaly a US Open elődöntőjéig jutott, ahol az olasz Flavia Penettától kapott ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?