US Open: drámai csatában búcsúzott Rafael Nadal

Kisebb-nagyobb meglepetésekkel is szolgált az amerikai nyílt teniszbajnokság vasárnapi versenynapja.

A nőknél tovább menetel a lett Anastasija Sevastova, aki két szettben győzte le a britek első számú teniszezőjét, Konta Johannát, ezzel életében először negyeddöntőbe jutott Grand Slam-versenyen. Kikapott az amerikai Madison Keys, akit a volt világelső dán, Caroline Wozniacki győzött le ugyancsak két szettben.

Ugyancsak két szettre volt szüksége a tavalyi döntős olasz Roberta Vincinek, hogy biztosítsa helyét a legjobb nyolcban. A vártnál könnyebb mérkőzéssel menetel a világelsőbbség felé a német Angeliqa Kerber, aki kétszeres Wimbledon-győztes, cseh Petra Kvitovát búcsúztatta 6:3, 7:5-tel.

A férfiaknál három francia játékos is bejutott a legjobb nyolc közé, elsőként Gaël Monfils, aki három szettben győzte le a 2009 óta első alkalommal Grand Slam-torna nyolcaddöntőt játszó Markosz Bagdatiszt. A ciprusi mérkőzés közben SMS-t írt feleségének, ezért figyelmeztetést kapott. Monfils után Jo-Wilfried Tsonga is bejutott a legjobb nyolc közé, ő az amerikai Jack Sockot verte négy szettben.

Valószínűleg az idei US Open legdrámaibb mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé a harmadik francia, Lucas Pouille több mint négyórás mérkőzésen búcsúztatta Rafael Nadalt. A negyedik kiemelt spanyol könnyen elvesztett első szett után belemelegedett a mérkőzésbe és 6:2-re nyerte a második játszmát. A harmadik szett újra a 24.-ként kiemelt 22 éves franciáé lett, majd Nadal kiharcolta a döntő játszmát, amelyben nem tudta megtartani kezdeti brékelőnyét. A tie-breakben 6:3-nál három meccslabdát hárítva jött vissza a spanyol, de 6:6-nál fogadóként hálóba ütött egy könnyű tenyerest, a negyedik meccslabdát pedig már nem tudta hárítani.

Végre lejátszott egy teljes meccset a világelső szerb, Novak Djokovic is, akit nem izzasztott meg különösebben a fiatal brit, Kyle Edmund elleni mérkőzés, két sima és egy szorosabb harmadik szettre volt csupán szüksége a címvédőnek.

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

  • Kerber (német, 2.)–Kvitova (cseh, 14.) 6:3, 7:5
  • Wozniacki (dán)–Keys (amerikai, 8.) 6:3, 6:4
  • Sevastova (lett)–Konta (brit, 13.) 6:4, 7:5
  • Vinci (olasz, 7.)–Curenko (ukrán) 7:6, 6:2

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

  • Djokovics (szerb, 1.)–Edmund (brit) később
  • Tsonga (francia, 9.)–Sock (amerikai, 26.) 6:3, 6:3, 6:7, 6:2
  • Pouille (francia, 24.)–Nadal (spanyol, 4.) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6
  • Monfils (francia, 10.)–Bagdatisz (ciprusi) 6:3, 6:2, 6:3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?