US Open: Monfils nyolc év után újra Grand Slam-torna elődöntős

Gaël Monfils 6:4, 6:3, 6:3-ra nyert a szintén francia Lucas Pouille ellen, ezzel életében először bejutott az amerikai nemzetközi teniszbajnokság elődöntőjébe.

Lucas Pouille hatalmas csatában búcsúztatta Rafael Nadalt, honfitársa ellen azonban nem volt esélye. Monfils pályafutása során másodszor jutott elődöntőbe Grand Slam-tornán, először a 2008-as Roland Garroson sikerült ez neki.

Nem volt nehéz dolga tizedszerre is bejutnia a US Open elődöntőjébe a világelső Novak Djokovicsnak, akinek ellenfele, a francia Jo-Wilfried Tsonga a harmadik szett előtt, 6:3, 6:2-es Djokovics-vezetésénél térdsérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzést. A szerb az idei US Openen mindössze két mérkőzést játszott végig, mindkettőben könnyen győzött. 

Angelique Kerber 7:5, 6:0-ra legyőzte a tavalyi döntős Roberta Vincit, ezzel öt év után ő is újra elődöntőbe jutott New Yorkban. A torna második kiemeltje karrierje első US Open és egyben Grand Slam-torna elődöntőjébe szintén egy olasz, Flavia Penetta legyőzésével jutott be.

Kerber a döntőbe jutásért a dán Caroline Wozniackival játszik. Úgy tűnik, a korábbi világelső újra megtalálta formáját, hiszen két sima szettben győzte le a torna meglepetésemberét, a lett Anastasija Sevastovát.

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Monfils (francia, 10.)–Pouille (francia, 24.) 6:4, 6:3, 6:3
  • Djokovics (szerb, 1.)–Tsonga (francia, 9.) 6:3, 6:2 (Tsonga feladta)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Kerber (német, 2.)–Vinci (olasz, 7.) 7:5, 6:0
  • Wozniacki (dán)–Sevastova (lett) 6:0, 6:2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?