Babos Tímea karriercsúccsal 26. a világranglistán

Babos Tímea a karriercsúcsot jelentő 26. helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A 23 éves magyar játékos – pályafutása során először – kiemelt volt a US Open főtábláján. Tavaly az első fordulóban búcsúzott New Yorkban, ezúttal viszont a harmadik körig jutott, így 120 ponttal gyarapodott, amelynek köszönhetően nyolc helyet javított a WTA-rangsorban. A világranglista 186 hét után már nem Serena Williams nevével kezdődik, mivel a US Open-győztes Angelique Kerber átvette tőle a vezetést. Az amerikai sztár 2013. február 18. óta állt megszakítás nélkül az élen, összességében pedig 309 alkalommal vezette a rangsort.

Ha a US Open után is Serena maradt volna az első, akkor megdöntötte volna Steffi Graf rekordját, aki egyhuzamban 186 héten át vezette a ranglistát. A legendás német teniszező összesen 377 héten át volt világelső, ami szintén rekord.

A New York-i Grand Slam-tornán döntős cseh Karolina Pliskova öt helyet előrelépve a hatodik. Az amerikai teniszbajnokságon a negyeddöntőig menetelő Simona Halep továbbra is az ötödik helyet foglalja el.

A férfiaknál a US Open után sem történt változás az élcsoportban: a vasárnapi döntőben alulmaradt szerb Novak Djokovic még mindig utcahosszal vezet, míg a New York-i bajnok Stanislas Wawrinka harmadik maradt.

A bő élboly legnagyobb ugrását Gaël Monfils hajtotta végre, az amerikai bajnokságon elődöntős francia négy helyet javítva a nyolcadik. A szezont sérülések miatt a riói olimpia előtt befejező Roger Federer megkezdte lejtmenetét, a 17-szeres Grand Slam-győztes svájci már csak hetedik.

Kapcsolódók

Kimaradt?