Fordult a kocka, eltiltották Gabriel Sîncraiant

Ideiglenesen eltiltotta a versenyzéstől Gabrien Sîncraian olimpiai bronzérmes súlyemelőt a nemzetközi szövetség – írja a Mediafax hírügynökség a Pro Sport értesülésére hivatkozva.

Nicu Vlad, a Román Súlyemelő Szövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy a doppinggyanúba keveredett sportolót október 1-i hatállyal felfüggesztették, de egyelőre nem vonták vissza a riói olimpián szerzett érmét.Augusztus végén elsőként a közszolgálati televízió adott hírt a feltételezett doppingolásról. A TVR közölte, hogy Sîncraiannak vissza kell szolgáltatnia a bronzérmet, a Román Olimpiai és Sportbizottságot (COSR) pedig 100 ezer eurós pénzbírság kifizetésére kötelezik.

Időközben a sportoló mellett kiállt Graziela Vâjială, a hazai doppingellenes ügynökség vezetője, maga a súlyemelő pedig kijelentette, hogy nem doppingolt. A Kolozsváron született Európa-bajnok sportolót sztanozolol használatért korábban két évre eltiltották.

Ami a sportágat illeti, nem ez lenne az első doppingeset a riói olimpián. A kirgisztáni Izzat Artykov szintén harmadik lett a súlycsoportjában, de a közép-ázsiai ország súlyemelője fennakadt a vizsgálaton.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?