Mégsem doppingolt a bronzérmes román súlyemelő?

A nemzetközi szervek továbbra sem erősítették meg a román közszolgálati televízió azon információját, miszerint a riói olimpián bronzérmet nyert Gabriel Sîncraian fennakadt a doppingvizsgálaton.

TVR augusztus 29-én adta hírül, hogy az erdélyi súlyemelőt megfosztják az érmétől, a Román Olimpiai és Sportbizottságot (COSR) pedig 100 ezer eurós pénzbírság kifizetésére kötelezik. Egyelőre sem a hazai doppingellenes ügyészséghez (ANAD), sem az olimpiai bizottsághoz nem érkezett hivatalos dokumentum a feltételezett doppingügy kapcsán, de ugyanez érvényes a Román Súlyemelő Szövetségre is.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozó, a nevét azonban nem vállaló COSR-alkalmazott szerint a korábban doppingvétségen ért Sîncraiant a szokásosnál tüzetesebben ellenőrizték az illetékesek, innen származhat a tévedés.

Graziela Vâjială az ANAD képviseletében elmondta, személy szerint a sajtóból értesült az „úgynevezett doppingügyről”, az elnök asszony visszásnak nevezete a közszolgálati adó megalapozatlan információját.

Sîncraian nem sokkal a hír megjelenése után tagadta, hogy doppingolt volna: „Semmit nem szedtem, nem érzem magam bűnösnek. Sokkolt a hír, várom a hivatalos megerősítést” – nyilatkozta a sportoló.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?