Hosszú Katinka tovább termeli az érmeket

Hosszú Katinka négy aranyérmet nyert a rövidpályás úszó világkupa-sorozat berlini versenyének szerdai napján. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis 100 méter háton, 400 méter gyorson, 100 méter vegyesen, valamint 400 méter vegyesen sem talált legyőzőre.

Hosszú továbbá két bronzéremmel gazdagodott, 100 méter gyorson és 50 méter pillangón is harmadikként csapott célba. Korábban, a keddi versenynapon hat döntőjéből hármat megnyert.

A riói játékokon három aranyat és egy ezüstöt gyűjtött magyar úszó, aki 2012 óta eddig minden évben megnyerte a világkupa összesített pontversenyét, a sorozat múlt heti első állomásán, a franciaországi Chartres-ban hét számban diadalmaskodott.

Jakabos Zsuzsanna 100 gyorson, 400 vegyesen és 200 pillangón is a negyedik helyen csapott célba.

Tavaly a riói olimpiára tekintettel 50 méteres medencében rendezték meg a pénzdíjas széria egyes viadalait, idén viszont már ismét 25 méteres uszodákban zajlik a kilenc állomásból álló versenysorozat.

A vk összdíjazása hasonló a tavalyihoz: a nemzetközi szövetség (FINA) több mint kétmillió dollárt oszt szét a legjobbak között. A következő viadal Moszkvában lesz szombaton és vasárnap.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?