Simona Pop: nem nyilatkoztam, hogy magyar állampolgár szeretnék lenni

Simona Pop olimpiai bajnok vívó szerint a magyar és a román sajtóban téves információ terjedt el, a szatmári sportoló a ProSport Live műsorban elmondta: nem nyilatkozta azt, hogy magyar állampolgár szeretne lenni.

Az olimpiai elsőséget követően egy szatmári újságíró kérésére a párbajtőrvívó két nyelvű felirattal, románul és magyarul is megköszönte szülővárosa támogatását. Nem sokkal hazaérkezése után Orbán Viktor levélben gratulált Simonának a megszerzett aranyéremért. „Valószínű, hogy miután visszavonulok és már nem leszek a román hadsereg kötelékében, kérni fogom a magyar állampolgárságot” – írta a magyar miniszterelnök levele kapcsán az MTI. Simona Pop úgy érzi, a magyar hírügynökség félreértelmezte a szavait, hiszen nem áll szándékában felvenni a magyar állampolgárságot.

„Nem akarok magyar állampolgár lenni, nem szeretném elhagyni az országot. Nagyon zavart, ami a sajtóban megjelent, az újsgágírók közül senki nem kérdezett meg, hogy a hír igaz-e” – nyilatkozta a szatmárnémeti vívó, aki a riói olimpia után lapunknak adott interjút.

Kapcsolódók

Kimaradt?