Három éremmel tért haza a parakerékpár-vb-ről Novák Károly Eduárd

Három éremmel tért haza a kanadai Miltonban rendezett parakerékpáros pálya világbajnokságról Novák Károly Eduárd, aki az 1 kilométeres versenyszám C4-es sérültségi kategóriájában nyert bronérem és a 4 kilométeres egyéni üldözéses versenyszámban elhódított ezüstérem után, a vébé végén az egyéni összetettben is felállhatott a dobogó legalsó fokára.

A 44. évében járó csíkszeredai kerékpáros 1 perc 8,31 századmásodperc alatt teljesítette az ezer méteres távot, ami 52,7 km-es átlagsebességet eredményezett. A versenyben a brit Jody Cundy megvédte címét, 1 másodperccel megelőzve a szlovák Jozef Metelkát és 3 másodperccel Novák Károly Eduárdot.

A Román Kerékpáros Szövetség elnöki tisztségét is betöltő Novák a legerősebb számának számító 4 kilométeres üldözéses versenyben a dobogó második fokára állhatott fel. Mint ismeretes, a csíkszeredai kerékpáros a 2012-es londoni paralimpián ebben a versenyszámban nyerte Románia mindmáig egyetlen paralimpiai aranyérmét.

Az összetett versenyben négy verseny számban lehetett pontokat szerezni, a már fentebb említett két szám mellett beszámították a 200 méteres sprint (Novák a 7. helyen végzett) és a scratch (Novák a 4. lett) eredményeit is.

Novák Károly Eduárd tavaly a hollandiai Emmenben rendezett országúti parakerékpáros világbajnokságon bronzérmes lett. a csíkszeredai parasportoló az ötödik ötkarikás játékára készül, amelyet idén augusztus 25-i kezdettel rendeznek Tokióban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?