Novák Edéék képviselik Romániát a parakerékpárosok világbajnokságán

A parakerékpárosok világbajnokságán, a hollandiai Apeldoornban képviseli Romániát a Tusnad Cycling Team (TCT) csapata március 26–29. között. Novák Károly Eduárd csapatvezető további két csapattaggal, Tămârjan Róberttel és Oláh Attilával vesz részt a megmérettetésen. 

A világhírű Omnisport versenypályára többek között Csehország, Spanyolország, Argentína, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok képviselőit várják, akik kiváló eredményeket értek el a parakerékpáros megmérettetéseken. 

Felkészültnek érzem magam, és remélem, hogy idén is jó helyezést érek el – nyilatkozta Novák. A paralimpiai bajnok főként a scratch és az üldözési versenyszámokra koncentrál, de jó helytállást remél az 1 kilométeres időfutam, valamint a csapat sprint C4-es kategóriájában. 

Tămârjan Róbert a C4-es kategóriában, Oláh Attila a C2-es kategóriában versenyez. A hollandiai verseny eredményei és az elért pontszámok a 2016-ban Rio de Janeiro-ban megrendezendő paralimpia kvalifikációja szempontjából is fontosak, ahol Novák meg akarja védeni a 2012-es londoni játékok alkalmával megszerzett bajnoki címét. 

A csapathoz egyébként idén az egyik legjobb román kerékpáros, Andrei Nechita csatlakozott az idei szezonra, aki május 6–10. között mutatkozik be a TCT színeiben az Azerbajdzsáni Körversenyen. A kerékpáros több éven keresztül olasz csapatok tagja volt, a 2012-es olimpiai játékokon pedig Romániát képviselte. 

Kimaradt?