Novák Ede negyedik lett az elzachi világkupán

Összesen 37 nemzet 343 sportolója vett részt a hétvégén megrendezett Parakerékpáros Világkupán a németországi Elzach városában. Köztük volt a csíkszeredai Novák Eduárd is, aki az egyéni időfutamban és az országúti mezőnyfutamban versenyzett. 

A paralimpiai bajnok korábban azt nyilatkozta, jó formában van a németországi világkupa előtt, de nem egy konkrét helyezésre fókuszál, hanem minél több pontot szeretne gyűjteni ahhoz, hogy a harmadik hazai versenyzőként részt vehessen a 2016-os riói paralimpián. Ezen terve többé-kevésbé sikerült is, hiszen pénteken az egyéni időfutamban a hatodik, vasárnap a mezőnyfutamban pedig a negyedik helyet sikerült megszereznie.

„A pénteki hatodik, illetve a vasárnapi negyedik helyezés sajnos nem igazolja a felkészültségemet, ennél jobb formában vagyok. Az egyéni időfutamban sajnos rosszul választottam kerekeket, ezért értékes másodperceket veszítettem. A mezőnyversenyben fizikai felkészültségem a kategóriám – C4 – versenyzőinél jobb volt, de sajnos a C5 kategóriás vetélytársaim egy támadásomnál sem hagytak egyedül, így csak a negyedik helyet sikerült megszereznem” – nyilatkozta Novák.

A csíki paralimpikon németországi megmérettetése után egynapos pihenő következik, majd a július 28–augusztus 2. között a svájci Nottwilben szervezett Világbajnokságon folytatja a pontvadászatot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?