Sikerre ítélt évadot nyit a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

Szeptember másodikától már válthatók bérletek a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2024/2025-ös évadára, amely – mint a társulat fogalmazott – sikerre van ítélve.

Közönségsikerre ítélt évadot nyit a Csiky Gergely Állami Magyar Színház: a társulat Béres László rendező irányításával mutatja be a fél évszázada töretlen sikerrel játszott Chicago című musicalt. Alexandru Dabija fergeteges vígjátékként állítja színre Rejtő Jenő legkomikusabb regényalakjának mindig jól végződő balhéit, az éles elméjű Piszkos Fred, a kapitány történetét, Gyulay Eszter rendező William Wharton Madárka című regényét adaptálja színpadra Madárka. Barátságos ketrecharc címen. Az izgalmas előadások sorában a színház két közkedvelt színésze kap lehetőséget, hogy egyéni produkciókban bontakoztassa ki képességeit: Lőrincz Rita egy szingli nő történetén át kínál lehetőséget a magunkra találásra, Jancsó Előd pedig dalszövegekben, epikából összeálló történettel, éspedig a Csengey Dénes által írt Cseh Tamás-est Mélyrepülés című albumának szövegéből születő előadással készül.

Forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház Facebook-oldala

A gyerekeknek idén három új előadást kínál a teátrum: Piroska és a farkas története nemcsak a bábszínházi közeg miatt lesz újszerű, hanem azért is, mert Bartal Kiss Rita zenével fűszerezve, „operilla” műfajban képzeli el az előadást. A téli ünnepekre hangol majd a regölés szokását felelevenítő Regő rejtem adventi bábelőadás, amely közösségi eseménnyé teszi a csodavárást. Nem kell már sokat várni az első új gyermekelőadásra sem: a Hattyútündér próbái elkezdődtek, Dió Zoltán rendező szeptember 22-ére tűzte ki a bemutatót.

Természetesen a nagy érdeklődésre számot tartó produkciók továbbra is repertoáron maradnak: szeptember folyamán a Danaos, a Pericles, az 1978, A doktor és az Improvizációs est is megtekinthető lesz, illetve szeptember 11-én, a Victoria Moziban azt a filmet is láthatják az érdeklődők, amely a Párhuzamos város című trilógia készítésének folyamatát mutatja be. Októberben többször műsorra tűzi az intézmény az előadás-sorozat harmadik részét, a Párhuzamos város – Party Erzsébetvárosban címűt.

A KultCARD-bérletek értékesítését szeptember 2-án, hétfőn kezdik: a 2024/2025-ös évadban több bérlettípus közül választhatnak z érdeklőők, ezek megvásárolhatók a színház jegypénztárában, amely az új évadban is hétfőtől péntekig 13.00-19.00 óra között, illetve két órával az előadások kezdete előtt tart nyitva. A bérletek értékesítése október 15-én zárul.  

Az évad további részletei és a bérletkínálat megtekinthető a színház honlapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?