Színészolimpiával nyitja új évadát a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a ProTeszt Egyesület különleges eseménnyel, a színJÁTÉKOK/theatreGAMES elnevezésű tornával (korábbi nevén Színészolimpia) nyitja a 2024/2025-ös évadot.

Hamarosan kezdődik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház új évada, amelyet egy különleges eseménnyel indítanak: augusztus 30 – szeptember 1 között zajlik a színJÁTÉKOK/theatreGAMES, avagy a színészolimpia, ahol a színházi szakma és a színházbarátok több sportágban mérhetik össze erőnlétüket és felkészültségüket. Az amatőr sporteseményre a jelentkezési határidő augusztus 18, a részvételi feltételek pedig itt olvashatók.

Fotó: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház/ Beliczay László

 A megérdemelt nyári szünet után a színház szeptember folyamán egy bemutatóval, az elmúlt évadok öt előadásával, illetve egy filmvetítéssel nyitja meg az új évadot. Szeptember 9-én a brit Philip Parr rendezte Pericles tér vissza a színpadra, mégpedig a bukaresti FNT - Országos Színházi Fesztivál keretében. Szeptember 11-én a Victoria moziban vetítik a Három évnyi immerszív színház – a Párhuzamos város története című making-of film, amely révén a nézők bepillanthatnak a kulisszák mögé, és megtudhatják, hogyan készült a Temesvár életét átszövő, három részes, együttműködésben készült előadás.

Szeptember 17-én ismét műsoron lesz a Szabó Kristóf rendezte Danaos című előadás, a korábbi évad utolsó bemutatója. Szeptember 21-én az 1978, a kétszeres UNITER-díjra jelölt előadás lesz látható, amelyet nem érdemes kihagyniuk azoknak, akik megélték a kommunizmust, és azoknak, akik többet szeretnének tudni a történelem első világháború utáni időszakáról.

Szeptember 22-én újabb bemutatóval, egy bábelőadással örvendeztetik meg a legfiatalabb nézőinket: A hattyútündér című osztálytermi bábelőadást Dió Zoltán állítja színre. Szeptember 27-én a Temesvári Magyar Kulturális Napok keretében az egyik legnépszerűbb, a világhírű Andrei Șerban rendezése alatt született A doktor című előadást láthatják az érdeklődők. Szeptember 28-án, szintén a Magyar Napok keretében, a Projektközpontban lesz látható a fergeteges improvizáció, Az est, amikor bármi megtörténhet.

Az előadásokra a színház honlapján válthatók jegyek. A jegypénztár (Alba Iulia utca 2. szám) szeptember 2-től, hétköznapokon 13.00-19.00 óra között tart nyitva.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?