Románia legnevesebb színházi fesztiváljára kapott meghívást a temesvári magyar társulat

A FNT - Országos Színházi Fesztivál 2024 zsűrije beválogatta programjába a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Pericles című előadását.

A FNT Románia legrangosabb színházi eseménye, amely kivételes színházi produkciókat lát vendégül itthonról és külföldről. A Mihaela Michailov, Călin Ciobotari és Ionuț Sociu alkotta kuratórium idén „A lehetőségek dramaturgiái” témakörben, szigorú szempontok alapján válogatta össze a bemutatandó produkciókat – írja közleményében a teátrum.

Fotó: Beliczay László/ Csiky Gergely Állami Magyar Színház

A Pericles című előadás egy érzelmekkel telített, magával ragadó történetet mutat be az idegen földre vetődött ember belső útjáról, önmaga felfedezéséről és újraértékeléséről. A Dálnoky Réka dramaturg, Brian D. Hanlon díszlet- és jelmeztervező, Anca Stoica koreográfus és Cári Tibor zeneszerző által fémjelzett előadás ismételten megerősíti a Shakespeare szövegeiben rejlő potenciált, amennyiben az a kortárs színházi eszközökhöz hozzáértéssel nyúló színházi alkotók kezébe kerül.

Az FNT34-en való részvétel lehetőséget kínál arra, hogy a román színházi kritikusok és a nagyközönség megismerje a temesvári magyar színház nemrég lezárult évadának egyik kiemelkedő előadását, továbbá hogy a Pericles-t más, a világ különböző tájairól érkező kivételes produkciók sorában, a kortárs dráma sokszínűségét és gazdagságát tükröző kínálat keretében láthassa a bukaresti közönség és a színházi szakemberek közössége.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?