Sikeres évadot zárt a Csíki Játékszín

Véget ért a Csíki Játékszín 2023/2024-es évada. Saját bemutatók, vendégelőadók és fesztiválok jellemezték az elmúlt szezont.

Három felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló nagyszínpadi előadást és egy kamaratermi előadást mutatott be idén a Csíki Játékszín társulata. Akik az idei évadra bérletet váltottak, a színház saját produkciói mellett még három gyerekeknek és három felnőtteknek szóló vendégelőadást is megtekinthettek – tudtuk meg Veress Alberttől, a Csíki Játékszín igazgatójától.

Hegedűs a háztetőn/ Forrás: Csíki Játékszín Facebook-oldala

A Csíki Játékszín épületében összesen 273 alkalommal álltak színpadra színészek, hogy egy különleges előadással megörvendeztessék a nagyérdeműt. Ebből 162 alkalommal a helyi társulat, 111 alkalommal pedig meghívott vendégelőadók mutatták be előadásaikat. A csapat emellett 35 alkalommal vendégszerepelt, többek között olyan helyszíneken, mint a bukaresti BukFeszt, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, a nagyváradi HolnapUtán Fesztivál, de a sepsiszentgyörgyi és a székelyudvarhelyi közönség is részese lehetett egy-egy történetnek a társulat tolmácsolásában.

Veress Albert az évad legnagyobb sikereként könyveli el, hogy igencsak sok kamaszoknak szóló előadást sikerült játszaniuk. Mint mondta, évek óta dolgoznak azon, hogy ennek a korosztálynak is izgalmas történeteket mutathassanak meg, ez pedig idén sikerült is tantermi és alternatív helyszínen játszott előadások formájában.

Amadeus/ Forrás: Csíki Játékszín Facebook-oldala

Mint a színház igazgatója fogalmazott, az idei évad kimenetelét nagyban befolyásolták a költésgvetési gondok. Öt projektet kellett elhalasztaniuk emiatt, ennek ellenére mégis úgy érzi, sikeres szezont zártak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?