Nem kellett noszogatni a nézőket Nagyváradon: sikeres évadot tudhat maga mögött a színház mindhárom társulata

Igazi klasszikusokat állított színpadra a nagyváradi Szigligeti Színház ebben az évadban. A három társulat mindegyike meg tudta mozgatni a közönséget, hiszen mint Cefan Kinga-Klára sajtóreferens fogalmazott, az idei évadban aligha volt szükség a nézők noszogatására.

Sikeresnek könyveli el az idei évadát a nagyváradi Szigligeti Színház. Hat új előadást állítottak színpadra, illetve hat vendégelőadást is megtekinthettek a nézők – tudtuk meg Cefan Kinga-Klára sajtóreferenstől. Mind a Szigligeti, mind a Lilliput társulat, de természetesen a Nagyvárad Táncegyüttes előadásai is teltház előtt zajlottak, nem véletlenül, hiszen olyan darabok voltak idén repertoáron, mint A padlás, a Csárdáskirálynő, a Tüskevár, vagy épp a felújított VANmeSe.

Alíz Csodaországban/ Forrás: Szigligeti Színház Facebook-oldala

Mivel a Szatmárnémeti Északi Színházzal bérletcseréjük volt, így a két társulat kölcsönösen fellépett több alkalommal is a másik városban. A nagyváradi csapat emellett játszott Kisvárdán, Szentendrén, Bukarestben, Kecskeméten és Debrecenben is.

Mivel viszonylag későn fogadták el az idei évadra vonatkozó költségvetést, így produkciós szempontból a legtöbb előadásnak csak utolsó percen tudtak nekilátni – árulta el a teátrum sajtóreferense. A kellékek és jelmezek beszerzését szinte mindig kapkodás kísérte, ennek ellenére sikerült igazán látványos díszletet készíteni minden előadáshoz. 

A Szigligeti Színház társulata és Presser Gábor A padlás huszadik előadása után/ Forrás: Szigligeti Színház Facebook-oldala

A nehézségek ellenére úgy vélik, sikeres szezont tudhatnak maguk mögött, hiszen például A padlás című előadást húsz alkalommal is színpadra vinni. Nem kevésbé volt öröm az sem, hogy erre a varázslatos huszadikra maga Presser Gábor, a darab zeneszerzője is ellátogatott.

Az évad során úgy tűnt, a közönséget sem kellett noszogatni, hiszen voltak olyanok, akik egy-egy darabot akár két-három alkalommal is megnéztek. Kiemelkedő élmény volt a társulat számára az is, hogy az általuk színpadra vitt A padlás című előadást az eredeti darab zeneszerzője, Presser Gábor is megnézte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?