Musicallel indítja az évadot a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata és a Nagyvárad Táncegyüttes

Fekete István mindenki által jól ismert regényének, a Tüskevárnak a musical változatával nyitja meg a 2023–2024-es évadát a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata és a Nagyvárad Táncegyüttes. A bemutatóra szeptember 3-án, vasárnap 20 órától kerül sor a nagyváradi vár Csonka bástyájában található nyári színházban.

Fotó: Szigligeti Színház/Facebook

Fekete István közkedvelt ifjúsági regényéből, a Tüskevárból készült musicalt mutat be a Szigligeti Színház Lilliput Társulata és a Nagyvárad Táncegyüttes szeptember 3-án, vasárnap. A bemutató 20 órától kezdődik a nagyváradi vár Csonka bástyájában található nyári színházban. Az előadás különlegessége, hogy a két társulat művészei mellett tizennégy gyerekszereplő közreműködésével állítják színpadra mindannyiunk fiatal korának klasszikus történetét.

„Sokunk gyerekéveihez hozzátartoztak vidéken vagy a természetben töltött nyári vakációk feledhetetlen pillanatai. Maradandó élmények és találkozások helyszínéül szolgáltak ezek a tájak, igaz barátságok születtek, szerelmek szövődtek. A Tüskevár egy ehhez hasonló beavatástörténet, melyben nyolcadikos főhőseink egy olyan archaikus miliőbe kalauzolnak minket, nézőket, ahol a természet kerül fókuszba. A természet törvényeinek felfedezése, az első halászat, az első vadászat élménye, a természettel való első igazi találkozás, mind-mind olyan pillanatok egy gyerek életében, amelyek végigkísérik a későbbi életét” – olvasható a társulat közleményében. Az előadás úgy akarja láttatni ezt a világot, ahogyan azt egy kamasz megéli azt.

A regényből készült adaptációt Olt Tamás, Váradi R Szabolcs és Szirtes Edina „Mókus” készítették el úgy, hogy a zenék és a dalok által még színesebbé, mesésebbé tegyék a megjelenített világot, ezáltal könnyed kikapcsolódást nyújthassanak az egész családnak. A darabot Györfi Csaba állította színpadra.

Az előadást elsősorban tíz éven felülieknek ajánlják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?