VIBE Koli, a tudásfórum: száznál is több előadó érkezik a fesztiválra

Karizmatikus előadók, változatos témák és jó társaság – mindez biztosított Erdély legnagyobb magyar fesztiváljának tudásfórumán, a VIBE Kolin, írják közleményükben a szervezők.

A VIBE Fesztiválon nemcsak a szórakozásé a főszerep, hanem a tudásbővítésé és a közösségépítésé is: a nappali programok javát adó VIBE Koli a kezdetek óta biztosítja a résztvevőknek az ehhez szükséges szakmai keretet. A tudásfórum célja felsorakoztatni azokat a hazai és nemzetközi előadókat, akik inspirációt nyújthatnak kortól, nemtől, életszemlélettől függetlenül bárkinek, aki kíváncsi a fiatalokat is foglalkoztató legfontosabb kérdések tabuk nélküli megvitatására. Szó lesz oktatásról, fenntarthatóságról, személymárkázásról, az erdélyi gasztronómiáról, borokról, mesterséges intelligenciáról, a friss diplomások munkaerőpiaci esélyeiről, generációs traumákról, drogmentes életről, illetve a társadalmak közötti szakadékok áthidalásáról – hogy csak néhányat ragadjunk ki a száznál is több előadó által hozott téma közül. 

Fotó: Vibe

A nemzetközileg ismert meghívottak közül kiemelhetjük Michael Spitzer brit zenetudóst, aki a zene egyetemes történetét kutatja annak alátámasztására, hogy a zene a legfontosabb emberi alkotás, vagy Calum T. Nicholson brit-kanadai antropológust, aki az éghajlatváltozás társadalmi következményeinek megértését új alapokra helyező kutatásairól ismert. Utóbbi témát az emberi jogok és a migráció felől közelíti meg Benoit Mayer, a Hongkongi Kínai Egyetem jogi karának docense, aki szintén jelen lesz a VIBE Kolin. Izgalmasnak ígérkezik ugyanakkor Brad Templeton kanadai szoftverfejlesztő, az első internet-alapú tartalomszolgáltató cég alapítójának jövőbe mutató előadása, mely azt vizsgálja, mi történhet akkor, ha az önvezető autók és a robotok „összeházasodhatnak” és megváltoztatják a világot. Hasonló témával érkezik Kathryn Myronuk, a gyorsuló technológiák szakértője, aki a mesterséges intelligencia aktuális témáját járja körül.

Számos népszerű magyarországi meghívott is gyarapítja a VIBE KOLI programját. A fesztiválozók találkozhatnak Rakonczay Gábor magyar evezőssel, extrém sportolóval, aki többszörös világrekorder és az óceánt is átszelte, ugyanakkor személyesen is megismerhetik Ott Annát, akire úgy szokás hivatkozni, mint egy egyszemélyes olvasásnépszerűsítő intézményre. Kiss Rajmund diplomata ugyanakkor bonyolult beszélgetésekhez nyújt iránymutatást, legyen szó az első randevúról vagy diplomáciai kommunikációról.

Természetesen velünk tartanak az erdélyi meghívottak is, akiket nem szükséges bemutatni az itthoni közönségnek. Nagy érdeklődésre tart számot Kádár Annamária mesepszichológus, Kalóz János drogterapeuta vagy Kádár Magor kommunikációs szakember előadása. Az irodalmi élet képviselői közül jelen lesz többek között André Ferenc, Vida Gábor és Visky András is.

A VIBE Koli közönségtalálkozóknak is helyszínt biztosít: a TrollFoci, Járai Márk (Halott Pénz) már biztosan ott lesznek, és meglepetésekre is számítani lehet a VIBE fesztivál további zenei előadóinak részvételével kapcsolatosan.

A VIBE Koli három üdítő helyszínen, a Teraszon, az Oázisban és a Kanapén várja a tudásra szomjas hallgatóságot, és ami a legfontosabb: az előadásokon bárki részt vehet, nem szükséges hozzá fesztiválbelépő.

A VIBE Koli főtámogatója a huszonötéves Codespring, Erdély egyik legjelentősebb szofvertfejlesztő cége.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?