Rockoperával indítja az évadot a Kolozsvári Magyar Opera

Szeptember 1-én a nagysikerű Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperával indítja a 2024/2025-ös évadot a Kolozsvári Magyar Opera.

,,Eljött az ideje a rock és a musical egyetemes repertoárjának leghíresebb műveit is színpadra állítani. Így esett most a választás a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperára, amelynek világpremierje mérföldkőnek számított az 1970-es évek elején. A mű vallás- és kultúrtörténeti szempontból is igen jelentős, hiszen az általa felidézett történet az európai kultúra egyik alapköve. Úgy éreztük, hogy – az Ali Baba, a Báthory Erzsébet és a Sándor Mátyás után – társulatunk készen áll arra, hogy megbirkózzon a műfaj legigényesebb produkcióival, magas szakmai színvonalon tolmácsolva a szerzők művészi koncepcióját” – nyilatkozta Szép Gyula operaigazgató.

A Jézus Krisztus Szupersztárt az előző évadban mutatta be a társulat Novák Péter rendezésében, aki a beharangozó sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy ő mint vendégművész kötelességének érezte, hogy olyan előadás elkészítésébe kezdjen, amely hozzájárul a társulat fejlődéséhez. Fontos volt számára, hogy mindenkinek szerepe legyen, és nagy hangsúly kerüljön az énekkarra is. Mint fogalmazott, a méltán népszerű Jézus Krisztust Szupersztárt terápiás céllal választotta, hiszen úgy gondolja, hogy a szenvedéstörténettel szembesülni kell a személyiség fejlődésének érdekében.

Az első előadásokra pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, az előadás pedig hatalmas sikert aratott a közönség körében, így nem csoda, hogy az új évad nyitányaként is ezt választották. A darab szeptember 1-én 19 órától lesz látható, a következő előadásra szeptember 2-án, ugyancsak 19 órától kerül sor. Jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?