Pop-up Jazz Clubbal folytatódnak a dzsesszes események Kolozsváron

A Pop-up Jazz Club, a Jazz in the Park legfrissebb projektjének második évadára készülnek Kolozsváron – közölték a szervezők. Az első koncertekre szeptember 23-24-én kerül sor szabadtéren. A Pop-up Jazz Club, a Jazz in the Park legfrissebb projektje, amely a város nem koncertezésre szánt tereit alakítja át ideiglenes dzsesszklubokká.

A Jazz in the Park csapata 2023-ban még legalább három rendezvénnyel készül, melyeket szabadtéren és belterekben tartana. Ezekkel a szervezőknek egyrészt az a célja, hogy felhívja a figyelmet a koncerthelyiségek hiányára, hiszen jelenleg talán egy kifejezetten a dzsessznek szentelt klub létezik az országban – emelik ki a szervezők közleményükben.

Egyes koncertekre előzetes foglalással, míg másokra jeggyel lehet majd bejutni.

Luiza Zan | Fotó forrása: a Pop-up Jazz Club szervezői

Az első eseményekre szeptember 23-án és 24-én 17:00 és 22:00 óra között kerül sor a Iulius Group faiskolájában, ahol 610 fa és cserje él, amelyeket a kolozsvári körülményekhez való akklimatizáció céljából telepítettek.

A szervezők kétféle koncepciót alkalmaznak, minden nap más közeget és hangulatot teremtenek. Az első napon a Văzduh (DJ szett) és Moonlight Breakfast koncertjét élvezheti a közönség a füvön piknikezve. A második napon az Andrei Petrache Trio és a Luiza Zan Trio lép fel, akiket a zöldben, asztaloknál ülve hallgathatnak.

Így ötvöződik a projekt koncepciója, azaz egy ideiglenes jazzklub létrehozása szokatlan terekben, valamint a természethez való kapcsolódás a hely és a zene által, írják közleményükben.

Mindegyik rendezvényre a résztvevők száma legtöbb 250 fő, és a részvétel az iabilet.ro platformon keresztül történő helyfoglalással lehetséges. További részletek a Pop-up Jazz Club internetes oldalán találhatók.

(nyitókép forrása: a Pop-up Jazz Club szervezői)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?