Összeállt a nyolcadik torockói Duna Nap programja

Színes programkínálattal várják az érdeklődőket június 4-én a torockói Duna Napon, melyet idén nyolcadik alkalommal rendez meg a nemzeti összetartozás napján a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

A szervezők közleménye szerint a Duna Nap programjai között mindenki megtalálhatja a neki legvonzóbbat: a neves művészeket és együtteseket felvonultató koncertek mellett különleges kiállítások, íjászbemutató, interaktív irodalmi előadás, kincskereső kalandjáték, valamint mesterségbemutatók is szerepelnek a színes programkínálatban, melyek mindegyike ingyenesen látogatható.Fotó: Wikipedia

Az Europa Nostra-díjas erdélyi faluban az „Isten, áldd meg a magyart” – Magyarok a Kárpát-medencében című kiállítás megnyitójával veszi kezdetét a nyolcadik Duna Nap. A szabadtéri tárlat különleges módon mutatja be történelmi nagyjaink gondolatait egy-egy ismert város, helység archív képével. A megnyitó zárásaként a résztvevők Sárközi Noémi népdalénekes, valamint Tóth Péter Lóránt és Hajvert Ákos versmondók reformkort idéző interaktív irodalmi előadását hallgathatják meg.

Már 10 órától várják a kicsiket és nagyokat kézműves és zenés foglalkozásokkal a játszótéren. Ezzel párhuzamosan veszi kezdetét a már hagyománnyá vált kincskereső kalandjáték a rendezvény teljes területén, valamint a Torockói Néprajzi Múzeumban. Egyedül, párban, de akár az egész család közösen is belevághat az izgalmas kalandba, amely során idén a hungarikumokat fedezhetik fel ügyességi és logikai feladatokon keresztül. Szintén 10 órától régmúlt idők mesterségeivel – nemezkészítő, keramikus, bőrműves stb. – ismerkedhetnek meg az érdeklődők, valamint a Torockói Íjász Szer vezetésével íjászbemutatón és oktatáson is részt vehetnek.

Délután a színpadi programoké lesz a főszerep. A magyarpéterfalvi és a csombordi táncosok, valamint a magyarlapádi zenészek vezette, a Duna-ház elől induló felvonulással veszi kezdetét a délutáni műsor. A néptáncosok fellépését követően Dancs Annamária és Laki Péter előadásában az operettirodalom legszebb és legismertebb dallamait hallgathatják meg az érdeklődők. Az egész napos programsorozat zárásaként Varga Miklóssal kiegészülve koncertet ad a Kormorán együttes, őket követően pedig a Magna Cum Laude lép színpadra. A nap megkoronázásaként pedig tűzijátékkal zárul a nyolcadik Duna Nap.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?