Ismét Duna Napot tartanak Torockón

Torockó immár negyedik alkalommal ad otthont a Duna Napnak. A 2017. június 10-ei gazdag műsorpalettán a helyi együttesek mellett számos anyaországi művész neve szerepel – közölte az MTVA sajtóirodája.

2017. június 10-én, szombaton a Duna Médiaszolgáltató negyedik alkalommal rendezi meg nagyszabású, egésznapos kulturális rendezvényét Erdély egyik legszebb településén, Torockón. A térség sikeres kulturális központja, a Duna-Ház kiemelt programját hagyományosan a nemzeti összetartozás napjához közel eső hétvégére időzítik a szervezők.

„Immár hagyományt teremtettünk a június elejei rendezvénnyel – méltatta az eseményt Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. – Az ünnep központja, a Duna-Ház már nemcsak médiaközpont, hanem a magyar szó és a hagyomány hű őrzője is egyben.”

Az előadók sora impozáns, a jeles napon Szabó Balázs Bandája, Varga Miklós, a Magashegyi Underground, Petruska, a Karaván Együttes, a Tokos Zenekar, Vaszi Levente és Vrencsán Anita gyimesi csángó népdalénekesek, a helyi általános iskola zenekara, a Kalotaszeg, a Cifra és a Szilas Néptáncegyüttesek lépnek fel.

A koncertek és autentikus néptánc produkciók mellett számos kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat. A Duna-Ház udvarán gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, népi és ügyességi játékok, népdal és néptánc tanítás, ezt követően a kolozsvári Karaván Együttes családi koncertje gondoskodnak a legkisebbek jó hangulatáról. A harciasabb csemeték és a kalandozó magyarok utódai a Művelődési Ház udvarán sajátíthatják el az íjászat fortélyait.

A palettát színesíti a „Hogy volt?!”  című tárlat, amelyen az érdeklődők a magyar közmédia múltjába pillanthatnak be; az izgalmas kuriózumok mellett Süsüvel és a TV Macival  is találkozhatnak.

A gyermekfoglalkozások 10 órakor, a koncertek 16 órakor kezdődnek, déltől  kamarakiállítás, előadások, irodalmi pódiumműsor, könyvbemutatók és torockói ínyencségek várják az érdeklődőket a Duna-Ház előadótermében.

A programot gazdagítja az Erdélyi Kézmíves Céh népművészeti és kézműves vására, mesterségbemutatói, valamint az Idea Könyvtér könyvvására. A napot látványos tűzijáték zárja. A rendezvény műsorvezetője Hernády Zsolt Géza. Bővebb információkat itt találhat.

A belépés a Duna Nap összes rendezvényére ingyenes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?