Több mint 12 ezren buliztak a torockói Double Rise-on

A 2021-es Double Rise fesztiválon összesen 12 143 résztvevő volt, akiknek közel 40 százaléka Magyarországról érkezett, közölték a szervezők.

A járványügyi korlátozásokból fakadó nehézségek ellenére a szervezők sikerként könyvelik el az augusztus 12-14. között megvalósuló 5. Double Rise Fesztivált. A Torockón megvalósuló rendezvény idén visszatért a gyökereihez, és programpontjainak nagy részét a macskaköves falu épületeibe csempészte vissza.

A jubileumi fesztiválon oltással, 72 óránál nem régebbi PCR, vagy 24 óránál nem régebbi gyorsteszttel lehetett részt venni. A szigorú rendelkezések sem szabták kedvüket a fesztiválozóknak, ennek következtében rövidesen meg is telt a kempingnek kijelölt terület. A szervezők statisztikái szerint 12 143 résztvevő volt, akiknek közel 40 százaléka Magyarországról érkezett.Fotó: Tóth Helga

A szervezők külön sikerként könyvelték el, hogy nem csupán az esti koncertek iránt érdeklődtek a résztvevők, hanem az éberebb, valamint kipihentebb fesztiválozók az irodalmi udvar, valamint közéleti témákat boncolgató központi udvar eseményeire is betértek. Több fesztiválozó élt a sportolás adta lehetőségekkel is, legyen szó íjazásról, siklóernyőzésről, vagy a Székelykő megmászásról.

A Folkudvar idén is népszerű találkozási pont volt, összegyűjtve nem csupán a „folkerek” közegét, hanem a jó hangulatot kereső, esetleg más zenei stílusban érdekelt résztvevőket is.

Fotó: Nagy Hunor

„Idén mindenképpen találkozni szerettünk volna a faluban, ott, ahol a fesztivál története kezdődött. Naponta figyeltük a járványügyi helyzet változását, és izgultunk, hogy a lehető leggördülékenyebben megvalósíthassuk ezt a három – kifejezetten pörgős – fesztiválnapot. Örömmel tölt el, hogy az elénk gördülő nehézségek ellenére is sikerült megvalósítanunk az összművészeti fesztiválunkat, amely közel 1,5 éves kihagyás után ugyanabban a jól ismert <<napfelkelős>> hangulatban zajlott, mint ahogy azt megszokhattuk, és még nagyobb öröm, hogy magyarországi közönségünk is ellátogatott hozzánk a nehézségek ellenére, és így újra híd lehetett rendezvényünk a magyarországi és erdélyi fiatalok között” – nyilatkozta Gazdag Balázs, a Double Rise Fesztivál főszervezője.

A Double Rise Fesztivál hat éve íródó története bizonyosan nem ér véget: a szervezők tervezik a folytatást, ígéretük szerint egy alapjaiban újragondolt, de a fesztivál arculatát és koncepcióját megtartó 6. kiadásra készülnek, azonban a következő fesztivál pontos időpontját még nem árulták el. Addig is abban bíznak, hogy a jövő évi találkozást nem nehezítik meg a korlátozások.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?