Keira Knightley nem vetkőzik meztelenre olyan filmben, amit férfi rendez

Keira Knightley leszögezte: nem vesz részt meztelen jelenetek forgatásában, ha a rendező férfi. A Büszkeség és balítélet (Pride and Prejudice), valamint a Kódjátszma (The Imitation Game) 35 éves színésznője a Chanel divatház podcastcsatornájának nyilatkozva azt mondta, nem zárja ki a meztelen jeleneteket, ha nő a rendező, írja a BBC.

Egyrészt a hiúság, másrészt a férfi tekintet az oka ennek, magyarázta a színésznő, aki egyébként a meztelen jeleneteket kizáró passzussal egészítette ki a szerződéseit mióta 2015-ben anya lett.

Knightley arról is beszélt, hogy szívesen dolgozna női rendezővel akkor, ha a női élet tapasztalatairól szólna a film, például az anyaságról vagy a test elfogadásáról, átváltozásáról. A férfi tekintet ábrázolása azonban kényelmetlen számára, mondta. „Nem szeretnék olyan szexjelenetet, amelyben mindenkinek olajos a teste és mindenki liheg. Ez nem érdekel” – mondta, elismerve, hogy van olyan eset, amikor a szexjelenetnek helye van a filmben. Hozzátette, hogy túl hiú ahhoz, hogy ilyen jelenetet forgasson miután két gyermeke született.  

A színésznő legutóbbi filmje a női egyenjogúságért folytatott harcról szóló, 1970-es években játszódó Misbehaviour (r: Philippa Lowthorpe).

A #MeToo mozgalom hatására egyébként fokozott figyelem irányul arra, hogy a színészekkel tisztelettel bánjanak a szexjelenetek forgatása közben, a sok stúdió külön szakembert alkalmaz, aki felügyeli, hogy a színész számára ne váljon kényelmetlenné a helyzet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?