Hogyan értsük félre a nőket? – Csányi Sándor egyszemélyes darabja Kolozsváron

Csányi Sándor 2018-ban debütált Hogyan értsük félre a nőket? című egyszereplős előadása mai napig Magyarország egyik legsikeresebb színpadi produkciója. Csányi, aki az írója és az előadója is volt a darabnak, több mint 400 alkalommal játszotta, és szinte kivétel nélkül mindig teltház előtt. Öt év után elérkezettnek látta az idejét egy második kiadásnak. A Hogyan értsük félre a Nőket? – második felvonás szeptember 16-án lesz látható Kolozsváron.

„Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nem csak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?” – Ezekkel a kérdésekkel indult útjára Csányi Sándor Hogyan értsük félre a nőket? című darabja 2018-ban. Az előadás különlegessége, hogy Csányi Sándor nem csupán előadója, hanem szerzője is volt ennek az egyszemélyes vígjátéknak, melyet azóta körülbelül 400 alkalommal adott elő, szinte mindig teltház előtt, ezzel Magyarország egyik legsikeresebb előadásává vált. Pillanatkép az előadásból | Fotó: Facebook/Csányi Sándor
„Sziasztok, megint én vagyok az, Guszti! Legutóbb a szülőszobán találkoztunk, ám ezúttal a munkahelyemen várlak titeket. Elhívtam tizenöt barátomat (véletlenül mindannyiunkat Gusztinak hívnak), hogy mondják el, mit gondolnak a gyereknevelésről, a házasságról és minden másról.  
Van élet a szülés után? Meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek? Egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok? Meg lehet-e csalni valakit véletlenül? Létezik-e vasárnapi ebéd húsleves, rántott hús és gyomorgörcs nélkül? Illetve, hogy jobb ember lesz-e valaki, ha sokat mondják neki?” – ezzel a leírással érkezik Kolozsvárra szeptember 16-án Hogyan értsük félre a nőket? – második felvonás című egyszemélyes vígjáték.

Csányi Sándor a Maszolnak arra kérdésére, miszerint mire számíthat a közönség, azt felelte, hogy szerinte sosem lehet teljesen kimeríteni a férfi-nő kapcsolatok témakörét. Izgalmas megnézni, hogy két határozottan össze nem illő ember hogyan képes mégis együtt boldogulni egy házasságban.

Csányi Sándor úgy fogalmazott, hogy talán leginkább a stand up műfajához lehetne hasonlítani az előadást, ám itt tényleg vannak karakterek és egy összefüggő történetszál is. Mint mondta, az előadás valóban vicces, ezzel is megőrizve a stand-up jellegét, ám a humor közé gyökeresen beékelődnek komoly témák, kérdések és problémafelvetések, mint például a házastársi hűség. Mint mondta, a tapasztalatai azt mutatják, hogy a közönségnek jó, ha a humor mellé időnként betársulnak nehezebb témák is, amelyeken elgondolkozhatnak.

A Hogyan értsük félre a nőket? című előadást összesen 430 alkalommal játszotta, és mint mondta, igencsak büszke rá. A nagysikerű darab második felvonására a jegyek már kaphatók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?