Székely Csaba adaptálta színpadra Edith Eva Eger A döntés című könyvét

Színházi előadás készül Edith Eva Eger A döntés című nagysikerű könyvéből, amelyet Székely Csaba erdélyi drámaíró adaptált színpadra. Csányi Sándor és Tenki Réka első közös színházi előadása április 29-én debütál a budapesti MOM Kulturális Központban, írta a deszkavízió.hu.

A magyar származású amerikai pszichológus, egyetemi oktató, Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor szüleivel, valamint egyik nővérével együtt Kassáról Auschwitzba deportálták. Szüleit már első nap gázkamrába küldték, Edith, és nővére, Magda rengeteg érzelmi és fizikai megpróbáltatás ellenére túlélték a borzalmakat, és új életet kezdtek. Edith Eva Eger A döntés című memoárjában arról ír, hogy mi tartotta benne a lelket a koncentrációs táborban, és hogyan tudta feldolgozni múltját a szabadulás után. A könyv fő üzenete, hogy mindig van választási lehetőségünk, mindig dönthetünk a lelki szabadság és a teljes élet mellett.Az előadás plakátja

A könyvet Székely Csaba alkalmazta színpadra, az előadást pedig Csányi Sándor rendezte, ez lesz az első produkció, amelyben feleségével, Tenki Rékával lép színpadra.

Csányi Sándor az előadás kapcsán úgy nyilatkozott, hogy számára a szórakoztatás a legfontosabb dolog a színházban. „A szórakoztatást leginkább úgy tudnám definiálni, hogy ha ülsz a buszmegállóban, leül melléd egy öreg bácsi, és elkezdi mesélni az életét, akkor kihagyod-e a következő két buszt, hogy végighallgasd, vagy sem. És ha érdekesnek találod a történetét, az egészen biztosan nem azért van, mert kizárólag vidám dolgokat mesélt, hanem azért, mert érzelmeket vált ki belőled. Az emberek erre vágynak legjobban, hogy nagy érzéseket élhessenek át. Nagyokat nevessenek, nagyokat sírjanak” – fogalmazott a színész-rendező.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?