Gyermekeknek szóló filmekkel és programokkal készül az idei TIFF

Idén is megtalálja minden korosztály a számára megfelelő oktatófilmet a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál EducaTIFF szekciójában. A program részeként filmek széles skálájából, animációs workshopokból és számos hétvégi tevékenység közül válogathatnak az érdeklődők, nem csak Kolozsváron, hanem Szászfenesen is.

Június 9. és 18. között, a fesztivál ideje alatt a kicsik sem fognak unatkozni, ugyanis a Iulius parkba újra kihelyezik számukra a mozit, ahol a 3-12 éves gyerekek 12 órától 17 óráig román és nemzetközi rövidfilmeket tekinthetnek meg. A programban olyan animációs mesék találhatók, mint az első romániai CGI rajzfilmsorozat, a Legendárium, amit Fazakas Szabolcs alkotott, vagy a finn Nico és Patou animációs sorozat, de a LEGO által készített legújabb rajzfilm, a LEGO DreamZzz is. A vetítésekre jegyek online vagy a mozi előtt is kaphatók lesznek.Fotó: tiff.ro

Az EducaTIFF idei programja 12 filmet tartalmaz, melyek közül hármat az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is kiválasztottak, ilyen a díjnyertes Totem, amit a mexikói Lila Avilés írt és rendezett, továbbá a Delegation című dráma Asaf Saban rendezésében, illetve Aurora Gossé Dancing Queen című filmje is. Bemutatják a kritikusok által is elismert Young Plato című filmet, amit az ír Neasa Ní Chainaín és Declan McGrath rendeztek. A történet főszereplője egy iskolaigazgató, aki egy lepusztult városi közösség életének javításán fáradozik. A vetítéseket követően beszélgetésre kerül sor, egy-egy különleges meghívott jelenlétében.

Az EducaTIFF műhelyeit Kolozsváron és Szászfenesen is megrendezésre kerülnek. A gyerekeknek és fiataloknak lehetőségük lesz arra, hogy szakemberektől tanulják meg a filmes újságírás és a kreatív írás alapjait, de részt vehetnek animációs és színészi workshopokon is. Az EducaTIFF részletes programja megtalálható a filmfesztivál weboldalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?