Geoffrey Rush lesz az idei TIFF díszvendége

A nézők 22 versenyfilmet láthatnak majd a június 9. és 18. között megrendezésre kerülő nemzetközi seregszemlén.

Geoffrey Rush lesz az idén 22. alkalommal megszervezésre kerülő kolozsvári filmfesztivál díszvendége. A szervezők életműdíjjal tisztelegnek az ausztrál színész előtt.Geoffrey Rush | Fotó: TIFF

A legtöbben a Karib-tenger kalózai című sorozatból ismerik, azonban több mint négy évtizedes pályafutása során Geoffrey Rush számos kitűnő alkotásban szerepelt, filmekben és színpadon egyaránt. A nemzetközi hírnevet az 1996-os Ragyogj! című filmben nyújtott alakítása hozta meg számára, melyet Oscar-díjjal jutalmaztak. A filmet az idei TIFF-en is levetítik, Geoffrey Rush jelenlétében.

A június 9. és 18, között zajló fesztiválon 22 versenyfilmnek lesz az országos bemutatója. A fesztivál Transilvania nagydíjáért 12 alkotás száll versenybe, közülük 10 elsőfilmes rendezők munkája.

„Bár a forró szociális témák (etnikai konfliktusok, migráció, kábítószer-fogyasztás, prostitúció stb.) elkerülhetetlenek, az alkotóknak sikerül ezeket nem túllihegni opportunista módon, ami egyre ritkább napjaink filmművészetében” – nyilatkozta Mihai Chirilov, a TIFF művészeti igazgatója.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?