Zene filmínyenceknek: kísérőprogramokat tettek közzé a 2017-es TIFF szervezői

Buster Keaton és az '50-es években készült animciós film élőzenével, hidegháborús archív felvételekre írt indie-elektro-pop is lesz a 2017-es TIFF kísérőprogramjában. Templomban hallhatjuk az Only Lovers Left Alive című film zeneszerzőjét.

Két évvel azután, hogy a Tabu című filmhez írt zenével szerepelt Kolozsváron, visszatér a TIFF-re Christine Ott, ezúttal a Lotte, mon amour című mozikoncerttel. A képi alapanyagot az egyik első sziluettanimációs, Lotte Reiniger (1899 - 1981) filmjei jelentették. Christine Ott francia zenész, a Radioheaddel, Yann Tiersennel vagy a Noir Désirrel is játszott már együtt. Június 1-én 12 órától és este 7-től is lesz koncert.Fellépp a filmfesztivál ideje alatt Kolozsváron a Public Service Broadcasting csapat is, akik indie, elektro és pop keverékét játsszák, miközben archívumokból és propaganda-anyagokból származó felvételekből vetítenek. Most a The Space Race című 2015-ös albumukat mutatják be, 1957. és 1972. közötti, az űrverseny idejéről származó amerikai és szovjet archív felvételek kíséretében. Az eseményt június 3-án este 7-től szervezik meg.

Buster Keaton 1926-os A Generális című filmjét is újranézhetjük Kolozsváron, június 5-én este 8-tól, a francia Diallèle rocktrió kísérőzenéjével.

Idén is lesznek templomi koncertek: június 6-án hallhatjuk azt a holland zenészt, aki Jim Jarmusch filmjeihez írt gyakran zenét és ő szerezte az Only Lovers Left Alive című film zenéjét, amiért Cannesban 2016-ban díjat is kapott. A neve Jozef van Wissem, a The New York Times szerint egyszerre avantgárd és barokk zeneszerző. Június 8-án pedig Charlie Cunningham brit folkénekes mutatja be új, Lines című albumát, amelyet két Sevillában eltöltött év után írt, így flamenco-hatás is érezhető rajta. A templomi koncertek pontos helyszíneit később közlik a szervezők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?