Emberek és kontextusok – sorozatbemutató Kolozsváron

A 25. kötetéhez érkezett Emberek és kontextusok című sorozat bemutatójára kerül sor április 9-én, kedden 16 órától a kolozsvári Erdélyi Múzeum Egyesület székházában.

Az Emberek és kontextusok című könyvsorozat 2008-ban indult a Mentor Kiadó gondozásában. A hatodik kötettől az Erdélyi Múzeum Egyesület jelenteti meg. Az új forrásokat feltáró, közlő és értelmező kötetek a társadalomkutatók és a népi életforma, a hagyományok iránt érdeklődő olvasók figyelmére tartanak számot. A „nyitott könyvnek” nevezett kiadványok az olvasó számára lehetővé teszik a forrásokban való elmerülést, valamint a kutató módszertanába való betekintést. A sorozat egy új, társadalmat és kultúrát kutató generáció megszólalását tette lehetővé, melynek keretében szerzők, szemléletek, módszerek és források találkoztak össze.

Az Emberek és kontextusok című sorozat a 25. kiadásához érkezett, ennek alkalmából pedig egy átfogó bemutatóra kerül sor április 9-én 16 órától a kolozsvári Erdélyi Múzeum Egyesület székházában. Az esemény első részében a sorozat új köteteit ismertetik, elsőként Ferencz Melinda 20. századi erdélyi magánlevél-gyűjtemények című írását, majd Bakos Áron Aranyosszéki katonatörténetek című néprajzi, antropológiai elemézést. A rendezvény harmadik pontjaként az Emberek és kontextusok sorozatot ismerteti és méltatja Bárdi Nándor, a HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézetének tudományos főmunkatársa.

Az eseményen felszólalnak a sorozat köteteinek szerzői. A házigazda Biró Annamária kiadói vezető és Keszeg Vilmos sorozatszerkesztő lesz. A rendezvény online formában is követhető.

Az Emberek és kontextusok című sorozatról bővebb információkat itt olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?