Egyed Péter íróra, filozófusra emlékeznek Kolozsváron

Egyed Péter emlékestet szervez a Kolozsvári Állami Magyar Színház és az Erdélyi Múzeum Egyesület április 6-án 16 órától a színház stúdiótermében.

Születésnap verssel, gitárral – Egyed Péter emlékest elnevezésű eseménnyel tisztelegnek a 2018-ban elhunyt író, filozófus, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével, Méhes György-díjjal és Arany János-jutalommal kitüntetett Egyed Péter előtt a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében – közölték a szervezők.

Az emlékesten kerekasztal-beszélgetést tartanak, melynek meghívottjai Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, Eckstein Kovács Péter politikus és Fekete Vince költő. Az érdeklődők egy összeállítást hallhatnak Egyed Péter verseiből, Dimény Áron színművész előadásában.A gitárzenét Forgács Rudolf adja elő, műsoron Maurice Ravel, Heitor Villa Lobos és Miguel Llobet művei. Az estre a belépés díjtalan.

Egyed Péter Kolozsváron született költő, író, filozófus és kritikus. A kortárs magyar irodalom és filozófia egyik legnagyobb hatású alkotója, a kolozsvári egyetem oktatója. 2009-től a kolozsvári Többlet. Filozófiai folyóirat (Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság lapja) felelős szerkesztője. 2018-ban, 64 éves korában hunyt el.

Kapcsolódók

Kimaradt?