banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Dzsessz és bor tette teljessé a hétvégét Szatmárnémetiben

Igazi kis dzsesszparadicsommá alakult a hétvégére Szatmárnémetiben a Tűzoltótorony parkja: a Samfest Jazz&Wine alkalmából romániai és külföldi zenészek léptek színpadra.

A hétvégén tartotta a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a dzsesszfesztivált, amely kicsiket és nagyokat egyaránt a Tűzoltótorony parkjába csábít hosszabb vagy rövidebb időre.Fotók: G. M. Zamfirescu Kulturális KözpontAz épületek által határolt parkba lépve igazi csodaországban érezhette magát az, aki kilátogatott a Samfest Jazz&Wine-ra: mindenfelé mosolygós arcok fogadták, az elárusítópontokon szatmári borok és egyéb finomságok várták a vendégeket, a színpadon pedig a romániai és a nemzetközi dzsessz-zenészek gondoskodtak a jó hangulatról. Egy helyen gyerekek játszottak gondtalanul, falat, sőt, várat építve a puha ülő-alkalmatosságokból, a környező épületekre vetített színes képek pedig igazi mesevilágot-teremtettek Szatmárnémeti szívében.Pénteken a Zimbru és a Moonlight Breakfast nevű romániai formációk léptek színpadra, szombaton a Răzvan Florescu Quartet és az amerikai Gili Lopes formáció koncertezett, míg a zárónapon két magyarországi formáció, a KunaTones és a Dresch Quartet bűvölte el a közönséget. A dzsesszfesztivál kísérőrendezvényeiként borkóstolást tartottak, amelyen szatmári borokat népszerűsítettek, illetve vinyl-lemezek vására is volt mindhárom napon, így nem csoda, hogy a régi főtéren a frissen vásárolt lemezekkel, boldogan hazafelé sétálókkal találkozhattunk a koncertek végeztével.

A dzsesszfesztivállal – kimondatanul – kezdetét vette a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ nyári programsorozata, amelyen gyakorlatilag minden hétvégén történik majd valami izgalmas a városban, főleg a történelmi városközpontban. Július 12. és 14. között szervezik majd meg a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált, augusztus 5. és 7. között a szatmári megyeszékhelyre látogat szabadtéri filmvetítések sorával a TIFF karaván, szeptember 6. és 8. között pedig újra megszervezik a World Music Festival címen futó világzenei fesztivált – hogy csak a legfontosabb eseményeket említsük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?