banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Caravaggio-parafrázisok – Alkotó pályázatot hirdet a Csiky Gergely Állami Magyar Színház

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház november 19-én, illetve december és január folyamán ismét műsorra tűzi nagy sikerű előadását, a Caravaggio című produkciót, ezzel kapcsolódva a Temesvári Művészeti Múzeumban november 16-án nyíló kiállításhoz. A Barokk palota Ioachim Miloia Galériájában bemutatandó Caravaggio fényei. A modernitás kezdete az európai festészetben, mesterművek Roberto Longhi gyűjteményéből című kiállítás Romániában elsőként mutat be egy 1597-ben készült eredeti Caravaggio-festményt, illetve több olyan művet, amelyek tükrözik, miként hatott a híres festő a korának alkotóira.

A Temesvári Művészeti Múzeum kiállításához kapcsolódva most kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget hirdet a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a mester életét és művészetét megidéző Caravaggio című előadásra, amely Visky András drámája alapján, Visky Andrej rendezésében készült: a jegyirodában felmutatott kiállításbelépővel kedvezményesen, féláron vásárolható jegy a Caravaggio-előadásokra.

Fotók: A múzeumok által eddig meghirdetett pályázatokra érkező  képek

Ugyanakkor egy pályázatot is hirdetnek a Louvre, a Metropolitan Múzeum vagy a Getty Múzeum példáját követve Legyél te is műalkotás címmel. „Ismerje meg Caravaggio festményeit, készítse el egy választott kép parafrázisát, alkossa újra otthoni eszközökkel a látványt, fotózza le, a képet alakítsa kedvére, majd küldje el nekünk. Próbálja ki, milyen a Mária-Magdolnát, Nárciszt, Szent Jeromost ábrázoló kép, vagy a Zenészek, a Dávid a Góliát fejével vagy akár a Medúza-fő című kép szereplőjének lenni. Felkérheti családtagjait, barátait, hogy legyenek statiszták a többszereplős festmények rekonstruálásában, de használhat bármilyen tárgyat, amellyel megformálhatja a festményeken ábrázolt jeleneteket – lehet az vicces, valósághű, modern vagy klasszikus megközelítésű. A kreativitás és az egyéni látásmód a legfontosabb!” – olvasható az alkotói pályázat felhívásában.

A legjobb alkotásokat nemcsak elismeréssel, hanem díjjal is jutalmazzák: KultCard-Kortina bérletet nyerhet az, akinek a munkáját a zsűri a legkreatívabbnak ítéli.

A jó minőségben beküldött fotókból a zsűri által kiválasztott képeket kinyomtatják, és a színház előterében állítják ki.

Az alkotásokat november 17-ig lehet beküldeni a marketing@tm-t.ro címre. Eredményhirdetésre 2024. november 25-én kerül sor, ez pedig a színház kommunikációs csatornáin is követhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?