banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Kezdődik a Maladype Színház erdélyi előadássorozata

A sokszorosan díjazott budapesti Maladype Színház október 17-én Csíkszeredában, 18-án Marosvásárhelyen és 19-én Kolozsváron adja elő Pénelopeia című előadását Balázs Zoltán rendezésében.

Balázs Zoltán rendezése Odüsszeusz sokat tapasztalt, bátor és találékony feleségének személyes szemszögéből meséli újra az ismert ókori történetet, felerősítve a mítosz női aspektusait. A Maladype Színház egy olyan változatos színházi műfajokban kiteljesedő összművészeti produkciót ígér, amely a közönség számára a személyes és a közös felismerésekben is átélhető kaleidoszkóp-szerű játékélmény lehetőségét ad. A Magyarországon először színpadra állított darabban játszó Varga Gabriella 2024-ben Őze Lajos-díjat kaptott Pénelopé megformálásáért.

Fotók: Maladype Színház

Pénelopeia Homérosz Odüsszeia című eposzának, a trójai háborúnak, valamint Ithaka királynéjának, Pénelopénak, az asszonyi hűség megtestesítőjének Margaret Atwood általi sajátos mítoszadaptációja: Pénelopé történetének modernkori visszhangja és tükröződése, drámai szerkezetbe átültetve.

A 2005-ben írt nagysikerű regény sok szálon futó színpadi feldolgozása a Hádész fogságában őrlődő Pénelopé tragikus sorsának meghosszabbítása, a szolgálólányok életét követelő kegyetlen gyilkosság miatt érzett fájdalom és bűntudat kivetülése. 

A Péneolpeiát csütörtökön 19 órától a Csíki Játékszín stúdiótermében láthatja a közönség, jegyek itt válthatók. Ezt követően a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Levél utcai Stúdiójában adja elő a darabot a társulat október 18-án, pénteken 19 órától. A jegyek interneten megvásárolhatók elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Foglalni a 0791.22.99.77 telefonszámon vagy a jegy@studioszinhaz.ro email címen lehetséges. Október 19-én 19 órától a kolozsvári ZIZ – Art and Social Area elnevezésű független színházi játszóhelyen (Párizs utca 5. szám) lesz látható az előadás, jegyek online vásárolhatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?