banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

A számtalan díjjal kitüntetett budapesti Maladype Színház érkezik Kolozsvárra

Legújabb előadásának bemutatójával érkezik Kolozsvárra a számtalan magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett, budapesti székhelyű Maladype Színház.

Október 19-én 19 órától a ZIZ – Art and Social Area elnevezésű független színházi játszóhelyen (Párizs utca 5. szám) lesz látható Balázs Zoltán társulatvezető rendezésében a Pénelopeia című produkció. Jegyek IDE kattintva, valamint a bilete.ro oldalon vásárolhatók – tájékoztatnak a szervezők.

A Pénelopeia Homérosz Odüsszeia című eposzának, a trójai háborúnak, valamint Ithaka királynéjának, Pénelopénak, az asszonyi hűség megtestesítőjének Margaret Atwood általi sajátos mítoszadaptációja: Pénelopé történetének modernkori visszhangja és tükröződése, drámai szerkezetbe átültetve.Fotó: Maladype Színház

A 2005-ben írt nagysikerű regény sok szálon futó színpadi feldolgozása a Hádész fogságában őrlődő Pénelopé tragikus sorsának meghosszabbítása, a Szolgálólányok életét követelő kegyetlen gyilkosság miatt érzett fájdalom és bűntudat kivetülése. Balázs Zoltán rendezése Odüsszeusz sokat tapasztalt, bátor és találékony feleségének személyes szemszögéből meséli újra az ismert ókori történetet, felerősítve a mítosz női aspektusait.

A Maladype Színház magyar–makedón–lengyel koprodukcióban bemutatott előadása olyan változatos színházi műfajokban kiteljesedő összművészeti produkció, amely a közönség számára a személyes és a közös felismerésekben is átélhető kaleidoszkóp-szerű játékélmény lehetőségét adja – fogalmaznak közleményükben.

A magyar nyelven és angol felirattal játszott előadás időtartama 90 perc.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?