banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Bukarestben mutatja be új előadását a temesvári Csiky Gergely Színház

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház a BukFeszt színházi seregszemlén, Bukarestben mutatja be az Andrei Șerban rendezésében készült A doktor című előadását, melyet a temesvári színház Romániában elsőként állított színre Robert Icke nagy visszhangot keltő szövege nyomán.

A BukFeszt magyar színházi fesztivált a MASZÍN - Magyar Színházi Szövetség kezdeményezte, és harmadik éve az UNITER - Román Színházak Egyesületével közösen szervezi meg. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház idén a fővárosi színházkedvelők figyelmébe ajánlja A doktor című előadását, amely október 6-án, vasárnap 15 és 19 órától az Odeon Színház Majestic Termében látható. Az esti előadást követően beszélgetésre várják az alkotók a nézőket, illetve a szakma képviselőit, a diskurzuson részt vesz Andrei Șerban rendező is.

Fotók: Csiky Gergely Állami Magyar Színház

A történet középpontjában Ruth Wolff, a sikeres orvos és kutató áll, akit egy kiskorú beteg védelmében hozott döntése miatt szakmailag és magánéletileg is meghurcol a közvélemény. Az előadás kezdetén felvetődő erkölcsi dilemmát számos bonyolult szituáció követi, amelyekben Ruth Wolff megpróbál védekezni, holott nem tartja magát bűnösnek.

Andrei Șerban rendező szívesen dolgozik Icke szövegeivel, a brit drámaíró darabjai rendre kérdéseket vetnek fel az mindennapjainkat irányító normákról, mint például az információ szabad áramlásának beszűkülését eredményező cancel culture-ról. Az előadás Andrei Șerban rendező első közös munkája a temesvári magyar színházzal. Az alkotói stábot Daniela Dima társrendező, Irina Moscu díszlettervező és Cári Tibor zeneszerző egészítik ki. A 2022-es budapesti Színházi Olimpián a társulat sikerrel mutatta be a produkciót.

Az előadás kettős szereposztással készült: a 15 órától látható előadást Éder Enikő, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház színésze, 19 órától pedig a B. Fülöp Erzsébet, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színésze játssza. Az előadás román és angol nyelvű felirattal tekinthető meg.

Jegyek 40, 60 és 80 lejes áron az Odeon Színház honlapján válthatók.

A BukFeszt - Magyar Színházak Fesztiváljának harmadik kiadása szeptember 30. és október 6. között az Odeon Színház és a Metropolis Színház termeiben zajlik, a bukaresti közönség a MASZIN - Magyar Színházi Szövetség tagszínházainak: a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház mellett a nagyváradi Szigligeti Színház, a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a csíkszeredai Csíki Játékszín és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház értékes előadásait láthatja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?