Az Ifjú barbárok a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Ifjú barbárok című előadása ifj. Vidnyánszky Attila rendezésésben két alkalommal is látható lesz a bukaresti 33. Országos Színházi Fesztiválon. A Bartók Béla és Kodály Zoltán életéből inspirálódott előadást október 28-án este fél 9-től, és október 29-én délután 5 órától láthatja a fesztivál közönsége a bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház „Sala Pictura” termében.

Az Ifjú barbárok című előadás a bemutatóját követően számos díjat, jelölést és fesztiválrészvételt tudhat magáénak: Imre Éva Barbár B. alakításával 2023. szeptember 17-én a Színházi Kritikusok Céhének 44-ik alkalommal megrendezett díjátadóján – ahol az az Ifjú barbárok című előadást a Legjobb kőszínházi előadás díjára jelölték – elnyerte a Legjobb női főszereplő díját. Az elismerésről a színésznő korábban mesélt a Maszolnak. Szintén ennek a szerepnek a megformálásáért a Román Színházi Szövetség (UNITER) is jelölte a Legjobb női főszereplő díjára, illetve a Gyulai Várszínház Művészeti és Társadalmi Tanácsadó Testülete Őze Lajos-díjjal tüntette ki a kiemelkedő színművészi teljesítményéért, Bartók Béla alakjának, személyiségének eredetien összetett megformálásáért.

Fotó: Bíró István

Az előadás már több olyan külföldi és hazai fesztiválon is szerepelt, mint a Színházi Olimpia, a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM), az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál vagy a dráMA kortárs színházi találkozó.

A produkció következő külföldi vendégjátékára november 28-a és december 1-je között, a budapesti Nemzeti Színház Gobbi Hilda termében kerül sor, ahol négy alkalommal is látható lesz.

Az ifj. Vidnyánszky Attila által rendezett előadás Bartók Béla és Kodály Zoltán életéből inspirálódva, Vecsei H. Miklós szövege és az alkotócsapat improvizációi alapján jött létre, koprodukcióban a Gyulai Várszínházzal. A kolozsvári közönség az előadást november 22-én, december 4-én és december 18-án láthatja a kolozsvári színház Stúdiótermében.

Az előadás főszerepeit Imre Éva és Szűcs Ervin alakítja, további szerepekben Albert Csilla, Bodolai Balázs, Farkas Loránd, Gedő Zsolt, Tőtszegi Zsuzsa és Váta Lóránd látható, valamint közreműködik az előadásban négy ifjú néptáncos is: András Katalin-Bíborka, Lakatos Ágnes, Kacsó Nimród-Károly és Vincze-Pistuka Hunor.

Az Ifjú barbárokat élőben kíséri a Tokos Zenekar: Tókos Csongor Attila, Vajas Albert, Szép Gyula Bálint, Szakács Kristóf, Bálint Zsombor. Az előadás létrehozásában közreműködik továbbá: Csíki Csaba díszlettervező, Cs. Kiss Zsuzsanna jelmeztervező, Mester Dávid zenei vezető, Berecz István koreográfus, valamint Veres Emőke rendezőasszisztens.

Az Ifjú barbárok bukaresti szereplésére itt vásárolhatók jegyek, míg a kolozsvári előadásokra a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?