banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Ecce homo – Aradon mutatja be népszerű előadását a Háromszék Táncegyüttes

Október 8-án, kedden 19 órakor a nagyszínház termében a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncszínház különleges előadása várja az Aradi Kamaraszínház közönségét. Az Ecce homo című táncszínházi produkció színházi megközelítésben, egyedi módon dolgozza fel a 180 éve született Munkácsy Mihály festményeit, ugyanakkor az egyedülálló látványvilággal bíró előadás kortárs gondolatokat is közvetít.

A Munkácsy Mihály festményeiből ihletődött Ecce homo című produkció egyrészt felhasználja a festőgéniusz életútjának egy-egy karakteres elemét, másrészt 21. századi, kortárs gondolattal társítja a képzőművészeti alkotások jelentéstartalmát, erős drámaiságát. A műsor egésze az „Íme az ember”, szinte filozófiai gondolat mentén halad, boncolgatva az emberi gyarlóságot, szeretetet, gúnyt, vágyat, az áteredő bűnnel terhelt emberi természet sajátosságait.

Fotók: Kátai Jocó/ Háromszék Táncegyüttes

A 2024 januárjában bemutatott táncszínházi előadás Munkácsy Mihály festményeinek egyedi módon történő feldolgozására törekszik, de nemcsak a híres trilógia képeihez (Krisztus Pilátus előtt, Ecce homo és Golgota), hanem olyan emblematikus alkotásokhoz is kapcsolódik, mint például az Ásító inas, a Rőzsehordó nő, a Köpülő asszony vagy Liszt Ferenc portréja. Munkácsy Mihály erőteljes, drámai látványvilága egy folyamatosan mozgásban tartott, szüntelenül változó projekcióban kel új életre, festményekből a tánc nyelvén jön létre az előadás. A Kárpát-medence repertoárjából mezőségi, partiumi román és cigány, marosszéki, sárréti, olténiai táncokat is láthat a közönség a színpadon.

Az Ecce homo című előadást Farkas Tamás békéscsabai koreográfus-rendező és Tapasztó Ernő rendező, az Aradi Kamaraszínház vezetője állította színpadra. A Farkas-Tapasztó páros neve nem ismeretlen Aradon, a két alkotó régóta együtt dolgozik. Ők ketten jegyzik az Aradi Kamaraszínház több emlékezetes előadása, a Ki szívét osztja szét, a 13 és a 497 című produkcióinak rendezését.  

A Munkácsy-művek alapján született Ecce homo című különleges előadás egy többállomásos turné keretében jut el Aradra. Október 8-13. között a Háromszék Táncszínház Arad mellett három magyarországi városban – Hajdúböszörményben, Budapesten és Békéscsabán – mutatja be a táncszínházi produkciót.

Az előadást 12 év feletti nézőkenk ajánlják!

A Háromszék Táncszínház vendégjátékára érvényesek a nagyszínházi bérletek, korlátozott számban jegyek kaphatók online, valamint a nagyszínház pénztárában. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?