Mácsai Pál és Molnár Piroska az Aradi Kamaraszínház decemberi vendégei között

Jeles előadóművészek érkeznek decemberben az Aradi Kamarasznházba. Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésszel, valamint Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művésszel is találkozhatnak a teátrum nézői.

December 5-én, kedden 19 órakor az Orlai Produkció vendégjátékát, Amy Herczog szomorkás vígjátékát, a Jaj, Nagyi! című előadást láthatják a nézők a Bábszínház termében. A bensőséges és szeretetteli darab egy olyan történetet tár a nézők elé, amely a generációk közötti kapcsolódásról, a bizalomról, az őszinteségről és az öregséggel való szembenézésről is szól. Komoly problémákat vet fel könnyed köntösben, sok humorral. Ha az unokája hajnali háromkor becsönget egy biciklit tolva, nagy hátizsákkal, hogy csak éppen erre járt, akkor mit tesz a jó nagymama? Először is, a fülébe tesz egy hallókészüléket, aztán pedig nekilát, hogy szállást biztosítson a nagy utazónak. Így kezdődik a nagy nemzetközi kritikai és közönségsikert aratott komédia, amelyben két generáció, két külön világ, két gondolkodásmód és sok ki nem mondott szó keveredik szívmelengető és humoros koktéllá. Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

fotó: Aradi Kamaraszínház

A szerző, a számtalan szakmai díjjal elismert Amy Herzog drámaíró darabjai az Off-Broadwayn, New York művészszínházi negyedében a legsikeresebbek közé számítanak, a Jaj, Nagyi! 2013-ban a Pulitzer-díj dráma kategóriájának döntősei között volt. A Szabó Máté rendezte előadásban Molnár Piroska a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész mellett két fiatal tehetség, Rohonyi Barnabás és László Lili lépnek színpadra.

December 11-én, hétfőn 19 órakor egy zseniális író, Örkény István szelleme és két hasonlóképp nagy formátumú, Örkény világára kivételes érzékenységgel rezonáló előadóművész, Mácsai Pál és Lukács Miklós várja a nézőket a nagyszínpadon. Az élet értelme – Egypercesek száz percben című Örkény-esten ismét meggyőződhetünk arról, hogy az egyperceseken nem fog az idő, nem avulnak el, hiszen szerzőjük meglátta, ami bennünk és körülöttünk nem változik: az örök emberit. Örkény István novelláiból olvas Mácsai Pál, cimbalmozik Lukács Miklós, a szó és a cimbalom által pedig az örkényi világ a maga teljes pompájában magával ragadóan kel életre.

fotó: Aradi Kamaraszínház

December 19-én, kedden 19 órakor az Arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban a Cimbaliband koncertjével hangolódhatnak a karácsonyra az érdeklődők. A Dicsérjétek őt pengő czimbalmokkal! című műsorban közkedvelt karácsonyi dallamok és a legnagyobb Cimbaliband slágerek szólalnak meg hungarikum hangszerünk, a cimbalom főszereplésével. Az egyórás koncert alatt karácsonyi népzenei feldolgozások, eredeti dallamok és klasszikus zenei csemegék is egyaránt hallhatók.

Jegyvásárlással kapcsolatos információk az Aradi Kamaraszínház oldalán olvashatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?