Luxemburgtól Lengyelországig – az UTE Fest első hete a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Változatos műsorkínálattal várja a Kolozsvári Állami Magyar Színház nézőit az Európai Színházi Unió 20. Fesztiváljának első hetében: a színház repertoárján levő előadásai mellett számos külföldi vendégelőadás is megtekinthető lesz.

November 6-12. között a Kolozsvári Állami Magyar Színház legújabb bemutatóit is megtekintheti a közönség az UTEFest20 nemzetközi színházi fesztivál műsorkínálatában: hétfőn, november 6-án este 8 órától a Szophoklész tragédiája nyomán készült Elektra című előadás lesz látható Botond Nagy rendezésében a színház stúdiótermében; csütörtökön, november 9-én este 7 órától a színház nagyszínpadán felállított stúdiótérben Bocsárdi László rendezése, a Móricz Zsigmond Rokonok című realista regényéből készült színpadi adaptáció szerepel a fesztivál programjában, míg szombaton, november 11-éneste 7 órától a négy évada nagy népszerűségnek örvendő Rómeó és Júlia című előadást tekintheti meg a fesztivál közönsége ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, szintén a színház nagyszínpadára épített stúdiótérben.

Fotó: László Róbert

Szombaton, november 11-én délután 5 órától Darvay Nagy Adrienne Az idő lenyomata: Tompa Gábor Hamletjei és az erdélyi reteatralizációi című könyvének bemutatójára kerül sor a színház emeleti előcsarnokában. Darvay Nagy Adrienne-nel Demeter Katalin dramaturg beszélget.

Kedden, november 7-én este 7 órától a Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka, Molière ismert komédiája, A fösvény lesz látható Szabó Máté rendezésében és Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas színésszel a főszerepben a színház nagytermében.

Szerdán, november 8-án este 8 órától lesz látható a Luxemburgi Nemzeti Színház A székek című produkciója, Tompa Gábor rendezésében, a színház stúdiótermében. Az Eugène Ionesco színművéből készült előadás két főszereplője Patrick Le Mauff francia színész-rendező, valamint Oana Pellea román színésznő.

Fotó: Péter Uhan

Pénteken, november 10-én délután 5 órától és este 9 órától a színház stúdiótermében Nina Šorak rendezését, a Gyermekek című előadást tekintheti meg a fesztiválközönség a ljubljanai Szlovén Nemzeti Drámai Színház három nagyszerű színészének az előadásában.

Vasárnap, november 12-én délután 5 órától és este 8 órától a fesztivál első hetének záró előadásaként a Borzasztóan vicces a Szörnyen szomorú alapján című produkció lesz látható Ewa Kaim rendezésében. A lengyel nyelvű előadás a Krakkói Helena Modrzejewska Nemzeti Színház (Stary Teatr) vendégelőadása.

Minden előadás után – két egymásutáni stúdió előadás esetén a második előadás után – közönségtalálkozóra kerül sor az alkotókkal az emeleti előcsarnokban.

Minden előadás magyar, román és angol felirattal követhető.

A HTC230/STUDIO15/UTEFest20 fesztivál programja a kolozsvári színház honlapján olvasható.

Kapcsolódók

Kimaradt?